Hlavní obsah

Jak zamaskovat širokou tvář? Tyto účesy budou kulatému obličeji lichotit!

Foto: Profimedia

Americká modelka Kate Upton dobře ví, jak opticky zužují obličej vlasy lemující tvářeFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte obličej skoro stejně dlouhý jako široký, může být hledání vhodného účesu oříškem. Můžeme vás ale uklidnit, že dovolit si můžete spoustu šik střihů, které tvář opticky zúží.

Článek

Nemusíte se bát, že vás kulatý tvar obličeje odsuzuje pouze k dlouhým vlasům. Pořídit si totiž můžete nepřeberné množství stylů, včetně vlasů úplně krátkých. Chce to jen šikovného kadeřníka a správnou inspiraci. A od toho jsme tady my!

Dlouhé vlasy s pěšinkou uprostřed

Velmi jednoduchý účes, který volí spousta žen po celém světě. Vyznívá nadčasově, nepotřebuje žádnou extra údržbu, jen si v tomto případě dejte pozor, abyste nenosily prameny za ušima, jinak to vypadá nelichotivě. V případě, že se rozhodnete pro lehce sestříhanou variantu, prameny okolo tváře musí být vždy delší. Můžete je také lehce podtočit či místo vyfoukání do rovna vysušit přes prsty.

Foto: Profimedia

Miranda Kerr ráda nosí účes, který se hodí na každý denFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Cara Delevigne sází na vlnité vlasy s pěšinkou uprostředFoto: Profimedia

Patka na straně

Tady si musíte vyšetřit trochu času foukání přes kulatý kartáč, ale výsledek rozhodně stojí za těch pár minut v koupelně navíc. Dbejte na to, aby objem byl v konečcích kadeří, protože tím odvedete pozornost od linie brady, díky čemuž pak vypadá obličej štíhlejší.

Foto: Profimedia

Modelka Kate Upton nedá na tento styl se zvlněnou patkou po straně dopustitFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Emma Stone vynesla střih mikáda se vzdušnou postranní patkouFoto: Profimedia

Krátké vlasy

Ne každá žena může mít dlouhatánskou hřívu. Někdy je na vině genetická dispozice – vlasy vám narostou jen do určité délky, pak se konečky začnou lámat, jindy nejsou dost husté na to, aby vypadaly v dlouhé variantě reprezentativně. Další případ je, že nemáte chuť a čas se o maxi lokny starat.

Nevadí, protože i s kulatým typem tváře můžete nosit vždy chic a upravený klučičí střih. Pozor si dejte na texturu účesu: vlasy by měly být co nejprostříhanější, aby kontrastovaly s plností obličeje.

Foto: Profimedia

Michelle Williams dokazuje, že tvářičky i krátké vlasy jdou k soběFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Herečka Ginnifer Goodwin má velmi prostříhaný účes, který dobře vyvažuje její tvářFoto: Profimedia

Výčesy

Nosit samozřejmě můžete i momentálně velmi in zapletené copy, culíky či drdoly. Aby tváře a brada nevyčnívaly na úkor všeho ostatního, uvolněte vždy dva postranní prameny, které se postarají o vizuální zeštíhlení.

Foto: Profimedia

Modelka Camila Alves vypadá se zapletenými copy úžasně, jemné prameny po stranách odvádí pozornost od výrazných tváří a širokého čelaFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Drdol s uvolněnými prameny vypadá skvěle i na červeném koberci, jak dokazuje herečka Olivia MunnFoto: Profimedia

Vybraly byste si z takových účesů?

Reklama

Načítám