Hlavní obsah

Jak zlepšit sexuální život v roce 2013? Takhle!

Foto: isifa

Nepropadejte beznaději. Zkoušejte nové věci!Foto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má váš intimní život trhliny? Mezi péčí o děti, prací a ekonomikou domácnosti moc času na zábavu není. Máte chuť to změnit? Pak vám těchto 10 tipů na rok 2013 pomůže dostat se do nálady!

Článek

Nový rok je vhodným časem na změny. I v posteli. Jestli namítáte, že zrovna teď je váš sexuální život v pořádku, tak věřte, že vždycky je co zlepšovat! Třeba čím?

1. Poznejte magickou pětku

Studie University of Sydney, která se opírá o výpovědi 19 tisíc osob, potvrzuje, že páry, které se zabývají ideálně pěti sexuálními praktikami během jednoho setkání, zvyšují šance na orgasmus. Manuální techniky na něm, na ní, orální sex, masáž, styk… Tak kombinujte, co se dá!

2. Konečně si pusťte porno

„Existuje mnoho směšných norem o tom, jak by se ženy měly v posteli chovat," říká sexuální terapeutka Michele Sugg z Connecticutu s tím, že realita je sice zkreslená, ovšem partnerovi stačí pouhý pohled! Bude vzrušený už jen proto, že mu zapnete něco neslušného!

Foto: thinkstock

Když se vy díváte na Růžovku, on to taky musí přežít. Tak se dívejte někdy s ním na to, co pohne zase jeho emocemi! :-)Foto: thinkstock

3. Choďte na ryby

Podle sexuální poradkyně Ellen Barnard z Madisonu rybí olej zvyšuje produkci hormonu testosteronu, což přispívá ke snadnějšímu a rychlejšímu vzrušení u žen. Takže losos, makrela, pstruh, sardinky, sleď… A to dvakrát týdně!

4. Žijte bohatý vnitřní život

Pište si fantazie do deníku nebo se anonymně svěřujte na blogu! Odborníci se shodují, že komentáře ostatních lidí mohou podporovat chuť na sex.

5. Cvičte v autě

Pánevní dno musí být v kondici. „A je to větší zábava, když synchronně cvičíte na hudbu při jízdě autem,“ doporučuje Lauri Romanzi, urogynekoložka z New Yorku. Několik sad po 20–30 opakováních za den zvládnete.

6. Vymalujte ložnici

Britský designér Laurence Llewelyn-Bowen a průzkum společnosti LittleWoods uvádí, že sexuální ložnice má purpurové zdi, lila hedvábné povlečení a fialkové přehozy. Tím zvýšíte průměrnou frekvenci souloží na 4,25krát týdně.

Foto: thinkstock

Perfektní den je skvělý nápad. Ale nedělejte opravdu skoro nic.Foto: thinkstock

7. Praktikujte perfektní den

Na základě výpovědí stovky žen autoři studie uveřejněné v časopise Journal of economic psychology vytvořili ideální harmonogram, který představuje úroveň potěšení a využitelnosti pro každou činnost. Perfektní den by měl obsahovat 106 minut sexuální intimity, 82 minut socializace, 78 minut relaxace, 75 minut jídla a pouze 36 minut práce. Dobijete si baterky!

8. Randěte ve čtyřech!

Standardní dvojité rande vám připomene, proč jste se zamilovali. „Když jste s někým neustále, považujete jeho pozitivní vlastnosti za samozřejmost," říká Kathleen Holtz Deal, profesorka z Marylandu, s tím, že když partnera uvidíte s ostatními, vrátí se vám pozitivní pocity i vášeň.

9. Nasaďte si ponožky!

Nizozemští vědci tvrdí, že studené nohy souvisejí se sexem. „Na začátku zkoušek pouze 50 % našich ženských subjektů bylo schopno dosáhnout orgasmu," říká autor studie Gert Holstege. S ponožkami už to je 80 %! Za všechno prý může pocit bezpečnosti, pohodlnosti a tepla.

10. Spěte nazí

Podle sexuoložky Laury Berman z Chicaga oblečení může vytvořit mentální i fyzickou bariéru mezi vámi a partnerem. Není nic jednoduššího než noční košili vyměnit na roucho Evino. Aspoň občas.

Ale hlavně… Udělejte aspoň něco! Váš sexuální život si zaslouží pozornost! Nebo snad ne?

A který z tipů se vám zamlouvá nejvíc?

Reklama

Související témata:

Načítám