Hlavní obsah

Co se milencům neříká? 8 tajemství, které si nechte pro sebe!

Foto: thinkstock

Nedá se nic dělat, něco byste prostě partnerům prozrazovat nemělyFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni vědí, že poctivost je klíčem ke zdravému vztahu, nicméně některé věci je lepší uchovat v tajnosti. Co milenci neříkat, a kdy je tajnůstkaření nejlepší milostná politika? 8 případů vás umlčí!

Článek

Seznam toho, co rozhodně nepotřebuje vědět, existuje! Má osm položek a díky němu se vyhnete nejednomu nedorozumění!

Co si nechat pro sebe?

1. Chcete lepší tělo

Má malý či příliš velký penis? Nebo snad pár kilo navíc? Nemá smysl partnerovi vytýkat věci, se kterými nemůže nic udělat. To jen k tomu penisu. Ovšem do posilovny můžete zajít společně, ne?

2. Porovnáváte

O tom, že vzpomínáte na bývalého a toho současného s ním porovnáváte, se vyplatí mlčet. K čemu partnerovi bude taková informace? Aby se cítil méněcenný? „Tohle fakt slyšet nepotřebujeme. Lepší nevědět,“ říká IT specialista Milan.

3. Modlíte se za konec

Tak jo, nemáte svůj den, zmáhá vás únava, ale přesto se necháte „ukecat“ k sexu. Zdá se vám fér, že on se hrozně snaží, zatímco vy veškerou jeho aktivitu bojkotujete, a odpočítáváte minuty do konce? Nejdřív se mu oddáte, a pak ho nenávidíte? Tak to mu radši neříkejte. Buď se chopte žezla a snažte se partnera „udělat" co možná nejdříve, nebo mu narovinu přiznejte, že se vám do sexu nechce. Pořád si můžete zvolit.

Foto: thinkstock

Už by to mělo skončit? Nemáte na sex náladu? Tak to projednou přežijteFoto: thinkstock

4. Vyčítáte dysfunkci

Anonymní výzkum agentury STEM/MARK pod supervizí sexuologického ústavu v čele s profesorem Petrem Weissem prokázal, že doba trvání soulože je důležitá pro 67 % mužů z 805 dotázaných respondentů ve věku 35–65 let. Pro celých 88 % mužů je nezbytná psychická pohoda.

Problém je v tom, že předčasná ejakulace komplikuje délku milování, a narušuje tak onu požadovanou pohodu. Mnohdy s tím muž nemůže nic udělat, tak mu nevyčítejte, že už zase „skončil dřív“. Zkuste ho spíš pochopit a uklidnit! „Neodkládejte řešení a obraťte se na profesionály,“ říká sexuolog Zlatko Pastor.

5. Máte ho za nouzovku

Je fér včas druhému říct, že do vztahu nazvaném „přátelé s výhodami“ či mileneckého poměru vstupujete čistě kvůli osobnímu potěšení a nehledáte city. Jak se ale protějšek bude cítit, když někdy mezi osmým a desátým milostným setkáním poznamenáte něco jako: „Nevěřím, že bych mohla najít někoho lepšího. No ale nechci zůstat sama, proto tu teď jsi.“ „Tak jako to, že to neklape, zní mnohem líp,“ říká Petr, manažer prodeje.

6. Nejste svatá

Z rozsáhlého průzkumu seznamky SeekingArrangement vyplynulo, že muži i ženy považují za ideální počet sexuálních partnerů číslo 10. Přiznáte-li milostných dobrodružství více, budete za tu promiskuitní, která má problémy se sebeovládáním. To chcete?

Foto: thinkstock

Ne, nejste světice, ale věřte, že by muž byl radši, kdybyste bylaFoto: thinkstock

7. Sníte o jiném

„Co žena, to představa, vlastně představy. Obohacují život, umožní zapomenout na realitu, alespoň na chvilku,“ vysvětluje Zlatko Pastor s tím, že když se svěříte milenci o svých snech s jiným, může to brát jako kritiku, upozornění, že něco není v pořádku. Otevřené doznání může způsobit víc škody než užitku!

8. Svěřujete se kamarádkám

„Není nic horšího, než když vaše přítelkyně v partě přátel popisuje detaily ze společného soukromí. Já něco takového nedělám a ani si to nepřeji. To, co se stalo v posteli, by v ní mělo i zůstat,“ říká Ivo, náš pravidelný čtenář, který se nechává slyšet, že jsou tajemství a „tajemství“. Některá opravdu mohou ublížit, takže je lepší o nich nic nevědět. Vidíte to stejně?

A co vy, ukrýváte něco před svým milencem?

Reklama

Načítám