Hlavní obsah

Jaké podpatky jsou právě IN?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pohodlí i krása se dá zkombinovatFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Chcete chodit na kramflíčcích, klínku nebo zcela bez podpatků? Nebojte se, módní sebevraždy se nedopustíte. Všechny tyto varianty jsou právě IN. Důležité však je střevíčky doladit outfit, vylepšit křivky nohou a cítit se v nich příjemně a pohodlně.

Článek

Letošní trendy obuvi skutečně nepodléhají striktně diktátu módy. Jde jen o to, jak botičky vybrat k oblečení, aby vám to slušelo co nejvíce.

Nejzdravější

Boty na klínu jsou pohodlné a pěkné a noha v nich vypadá téměř stejně jako na podpatku. První boty na platformě byly zhotovené z korku, vynalezl je Salvatore Ferragamo a patentované byly v roce 1937. Dalo by se říct, že v letní sezoně slaví svůj návrat, ale i v té podzimní budou v první linii. Jejich velkou výhodou je, že jste na vysoké noze, ale velmi pohodlně. Vydržíte v nich bez problémů celý den. Zúžené klínky působí obdobně jako tenký podpatek a nohu zeštíhlí i prodlouží. V létě určitě sandálky na platformě oceníte. Nezapomeňte, že v případě dlouhých kalhot, musí nohavice ležet na špičce a ne plandat kolem kotníku, tím nohy prodloužíte.

Nejkrásnější

Střevíčky na jehlovém nebo jiném vyšším podpatku jsou synonymem ženskosti a sex-appealu. Bez diskuzí dělají nohu krásnější. Ale jak se říká, pro krásu se musí trpět. Nohy jsou v nich namáhané a dost často trpí i páteř. A jedno je jisté - v žádném případě nejsou vysoké kramflíčky na dlouhou chůzi. Hodí se ke každému oblečení s výjimkou kraťasů, tato kombinace téměř vždy působí provinciálně. Optimální je výška do 7 cm, podpatky nad 10 cm už ohrožují vaši klenbu, noste je jen časově omezeně.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Namixujte si boty podle podpatkuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Nejpohodlnější

Balerínky, tenisky, žabky nebo flip-flopy jsou na výsluní už několikátou sezonu, a vypadá to, že ze svého výsluní jen tak nevymizí. Samozřejmě, že k sukni vypadá bota na podpatku lépe, ale vytratí se pohodlí a ležérnost. I když se jimi původně doplňovalo jen oblečení sportovní, casual a street styl, rychle se ujaly i k malé večerní do společnosti. Ženy objevily kouzlo pohodlí a jen tak snadno se ho nevzdají. Takže jestli netoužíte oslňovat muže dlouhýma nohama, ale rychlou chůzí, nazujte právě balerínky. Ale i ty střídejte, nenoste je každodenně, protože způsobují plochou nohu. I tady platí, že je změna přínosem.

Nejlepší volba je namixovat si boty i podle podpatku, aby nohy co nejméně trpěly.

Jaké podpatky patří k vašim nejoblíbenějším a proč? Těšíme se na vaše názory na info@prozeny.cz

Reklama

Související témata:

Načítám