Hlavní obsah

Termoprádlo může být i sexy

Foto: USA PRO

I v termoprádle se můžete cítit přitažlivěFoto: USA PRO

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty hluboko pod nulou, sníh a vítr... to je ten správný čas pro pořádné termoprádlo. Věřte, že vás nejen zahřeje, ale díky moderním trendům v něm budete opravdu sexy!

Článek

Pojďme ale nejdříve k jeho funkcím...

Termoregulační efekt

Termoprádlo je vyrobeno z polypropylenových vláken, která v žádném případě nevyvolávají alergické reakce a jsou imunní vůči plísním a bakteriím. Lidská pokožka obecně tato vlákna velmi dobře snáší. Kvalitní termoprádlo nenasakuje vodu, je velmi lehké a přitom pevné, zachovává si stálou barevnost a zmírňuje nepříjemné pocity vlhka a nepohody.

Termoprádlo se nosí vrstvené, kdy každá z vrstev má svoji specifickou strukturu a na ni navazující funkci. Vlastnosti jednotlivých vrstev se navzájem doplňují a tvoří komplexní celek. Veškeré účinky termoprádla proto zničí proložení jakýmkoli jiným materiálem, třeba i přírodní bavlnou. Do první vrstvy patří materiály, které mají nejlepší odvod potu a udržují pokožku v suchu, nestudí. Druhou a další vrstvy tvoří materiály, které propouští vlhkost a zároveň zahřejí.

Od hlavy až k patě

Termoprádlo ale dnes už není jen o funkci. Je i o kráse! Renomované značky, které tento druh prádla vyrábějí, jdou s dobou a dodržují estetická pravidla a normy. A nejde jen o spodní vrstvy. Do termoprádla se můžete obléci od hlavy až k patě. Od podprsenek a kalhotek přes punčocháče, legíny, topy, mikiny, svetry a doplňky typu rukavic a čepic.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Termoprádlo vás chrání před vlhkem a chlademFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Nutná údržba

  • Vždy si pozorně přečtěte etiketu se symboly údržby všitou do výrobku a tyto pokyny striktně dodržujte.
  • Perte v pračce ve vodě teplé max. 40 °C.
  • Nepoužívejte avivážní prostředky, mohou způsobit snížení kapilárního výkonu vlákna.
  • Výrobky perte naruby. Zipy, zkracovače nebo plastické nášivky mohou způsobit zatržení látky.
  • Výrobky můžete v pračce ždímat, ale nesmíte je v ní sušit.
  • Termoprádlo rozhodně nežehlete!
  • Oblečení z termomateriálů si zachovává stálou barevnost, proto je nelze zaprat nebo jimi obarvit jiné prádlo.
  • Můžete je prát i v ruce, lehce vyždímat, termoprádlo velmi rychle schne.

Estetické a funkční

Mráz velí - kupte si stylový kousek! Pro inspiraci zajděte k renomovaným sportovním značkám Adidas, Nike, Reebok, Puma nebo Sportalm. Ženám určitě zalichotí značka USA PRO, jejíž řada nabízí termoprádlo v nestandardních, avšak přitažlivých barevných kombinacích, které se neomezují jen na tradiční černou, šedou a modrou, ale v kolekci převládá třeba sytě růžová. Tradičním výrobcem termoprádla zůstává nadále Moira, z českých cenově dostupných značek pak vede Litex nebo Jitex Písek.

Termoprádlo přináší pohodlí! Ověřte si jeho funkčnost sama na sobě. Uvidíte, že nebudete zklamaná!

Reklama

Související témata:

Načítám