Hlavní obsah

Jarní svetry do 500 Kč: Vyberte si!

Foto: Mango

Svetr je základem každého šatníkuFoto: Mango

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svetr. Nestárnoucí kousek, který nesmí chybět v žádném šatníku. A to v jakékoli podobě, protože se nosí celoročně. V zimě zahřeje, na jaře zase nahradí bundy a kabáty jako vrchní díl outfitu. A dnes vám ukážeme, že i s levným kouskem můžete nadělat parádu. Vybrali jsme pár svetříků z aktuálních jarních kolekcí, za které neutratíte víc než pět set korun.

Článek

Stačí jen vědět, co je právě in a k čemu chcete svetřík nosit. „Je to kousek oblečení, který na sebe můžete vzít na jakoukoli příležitost. Od golfu až po ples. Proto nepodléhá až tolik aktuálním trendům, ale je hodně nadčasový. V rámci nošení svetrů se tak zkrátka žádné meze příliš nekladou. Navíc každý si vybere ten svůj,“ říká stylistka Jana Letková, která dodává, že hlavními znaky tohoto jara budou pastelové barvy a velký důraz na ženské křivky, kterými se lze inspirovat i při výběru svetrů.

A Dana Beranová ze serveru stylistkaberanova.cz ji doplňuje: „Letošní jaro zůstávají v módě svetříky na tělo, s oválnými výstřihy, výstřihy do V, pulovry přes hlavu, i propínací. Délka je klasická do pasu, nebo se nosí delší, pod zadeček. Stále uplatníte také krátké bolerkové svetříky, s rukávy dlouhými, nebo i s délkou k lokti. Velice sexy vypadají i zavinovací svetry.“

Dlouhý cardigan

Svetr s délkou pod zadeček takzvaný cardigan vypadá výborně k legínám nebo k úzkým džínům. „Můžete mu dodat šmrnc a přepásat jej širokým páskem v oblasti pasu nebo hned pod prsy. Barvu pásku zvolte kontrastní, třeba modrý k zelenému svetru, hnědý k oranžovému, barvu lila k modrému, nebo decentně tón v tónu, tedy krémový s hnědým, modrý s tyrkysovým a podobně,“ radí stylistka Dana Beranová. Ovšem pozor! Svetry v prodloužené délce jsou sice trendy, ale sluší spíše štíhlejším postavám či dámám, které nemají výraznější boky, zadeček nebo bříško. Pozor si dejte také na přepásané svetry, ty volte stejně jako u kabátů pouze s volným páskem.

Na foto zleva: Bonprix, H, Mango

Bolerka do pasu

Naopak ženám s větším pozadím a širšími boky sluší třeba delší tuniky, přes které si mohou vzít krátká bolerka pod prsa nebo svetříky s balonkovými rukávy. „Takové typy postav potřebují buďto zvýraznit pas, proto ať nosí svetříky do pasu, nebo rozšířit opticky v ramenou, aby zmírnily rozšíření jen na bocích. K tomuto účelu se hodí právě svetříky s nařasenými či balonkovými rukávky,“ upozorňuje Jana Letková.

Na foto: vlevo Bonprix, uprostřed a vpravo New Yorker

Pastelové barvy + velbloudí

Blíží se jaro, a tak zapomeňte na to, že si stále vystačíte s jedním univerzálním černým svetrem. Kdo má větší odvahu, ať volí syté pastelové barvy, jako je zelená, modrá, růžová či žlutá, ale pro ostatní dámy jsou tu k dispozici jemnější odstíny. Letos neuděláte chybu, když sáhnete po svetříku v tělové či pudrové barvě s lehkým nádechem hnědé či růžové. A rozhodně budete in, pokud si pořídíte barvu velbloudí srsti. Ta se dá výborně kombinovat například s tmavě modrou. „Kombinace modré a hnědé barvy, která se objevovala v zimních kolekcích, bude na jaře rozhodně pokračovat,“ dodává stylistka Jana.

Na foto: vlevo a uprostřed Bonprix, vpravo H

Na foto zleva: Bonprix, Mango, H

Na foto: vlevo a vpravo Mango, uprostřed Halens

Proužky = neverending story

Proužky jsou jedním z nejvíce oblíbených vzorů na dámském oblečení, které se pak dá kombinovat s různými jednobarevnými kousky nebo i s jinými vzory navzájem. Ovšem neotřelá ležérní klasika je a vždy nejspíš bude kombinace: džíny, pruhované triko a černé sako. Poslední dobou je také stále populárnější námořnický styl. A opět rada pro plnoštíhlou postavu. Vyhněte se raději širokým příčným pruhům, které by vás mohly zbytečně rozšiřovat. Pokud se však proužků nehodláte vzdát, volte hodně řídké a úzké.

Na foto zleva: H, Mango, Bonprix

Na foto: vlevo a uprostřed H, vpravo New Yorker

Pokud nechcete příliš utrácet, ale být trendy, vyberte si jeden z našich levných svetříků. Uvidíte, že i s takovým kouskem můžete při správném stylingu vypadat skvěle. A nezapomeňte nám napsat svůj výběr do diskuse.

Související témata:

Načítám