Hlavní obsah

Učte se jazyky - zadarmo!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Učte se jazyky zdarma na internetuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přiznejme si: pro kolik z nás představují jazyky Achillovu patu? A kolik z nás si dává jako novoroční předsevzetí, že se tentokrát už rozhodně doopravdy začne pořádně učit cizí jazyky? Konec výmluv! Teď máte příležitost naučit se je pořádně. A zadarmo!

Článek

Ano, mnoho z nás se často vymlouvá na to, že má málo času, kurzy jsou drahé, těžko se uhlídáme, abychom určitý den pravidelně docházely na lekce... Bohužel, milé dámy, jsem nucena vám vzít i poslední „objektivní" výmluvy. Jazyky se dnes můžete totiž běžně učit na internetu, kde výmluvy na čas a místo skutečně neuspějí, protože obojí si stanovujete vy. Ukážeme vám, kde a jak...

Perfektní jazykovka a zdarma

Pokud máte registraci na Seznamu.cz, nemusíte odcházet nikam daleko. Zde najdete komunitní server Lidé, kde si můžete běžně povídat s ostatními, prohlížet si videa, zakládat blogy... A nově zde přibyla také sekce Výuka, která umožňuje výuku různých jazyků. A pozor - pro registrované uživatele je tato možnost zcela zdarma. Přestože za tyto lekce nemusíte platit, nejedná se o obyčejné kurzy, ale o kurzy společnosti Langmaster, která jazykovou výuku prodává na CD. Nepotřebujete žádné speciální programy, vystačíte si s prohlížečem internetu a připojením. Důležité jsou také bedničky nebo sluchátka, protože lekce můžete i poslouchat.

Učit se můžete kdykoliv a kdekoliv!

Abyste měly kurzy k dispozici zdarma, je třeba se přihlásit jménem a přezdívkou. Poté si můžete vybrat jeden z nabízených jazyků - a nabídka je skutečně široká. Můžete volit mezi angličtinou, němčinou, francouzštinou, španělštinou a italštinou. U každého jazyka je k dispozici hned několik kategorií výuky - od začátečníků až po pokročilé. Pokud si nejste jisté, do jaké skupiny se zařadit, abyste stíhaly, udělejte si vstupní rozřazovací test. Ten by měl vaše (ne)znalosti vyhodnotit a nemilosrdně vás poslat do začátečníků, pakliže na to vaše schopnosti aspirují.

Po rozřazení do kurzu můžete okamžitě začít se studiem! To je organizováno hezky přehledně v lekcích, a každá lekce začíná jak jinak než textem nebo dialogem. Dialog si můžete přehrát a cvičit tak správnou výslovnost - stačí kliknout na ikonku s repráčkem. Poté, co si text několikrát přehrajete a přečtete, můžete směle přistoupit k cvičením. Těch je u každé lekce hned několik a důkladně procvičí znalost gramatiky a slovíček. Cvičení jsou interaktivní - vyplňujete např. různé tvary slovíček do mezer a na konci je opět hodnocení. Na závěr každé lekce také vidíte, jak jste ji zvládly, a můžete tak zjistit, jestli třeba není lepší si dát opáčko...

A kam se ještě můžete podívat?

Další velmi užitečné stránky pro výuku angličtiny najdete na jednoduché adrese www.english-online.cz. Můžete zde absolvovat komplet výuku angličtiny a znalosti si upevnit na cvičení, naučit se slovíčka a také komunikovat s ostatními „spolutrpícími".

Umíte celkem dobře anglicky a ráda byste se naučila nějaký jiný jazyk? Pak vám sdělím můj tajný tip - stránky www.language-capitals.com. Zde se komunikuje pouze v angličtině, ale zato se můžete učit kromě klasiky angličtiny, ruštiny, němčiny, italštiny, španělštiny a francouzštiny také japonsky a čínsky! Tak co, nepůjdete do toho?

Vždyť učit se jazyk může být i zábava!

Reklama

Související témata:

Načítám