Hlavní obsah

Jednoduchá škvarková pomazánka na tři způsoby

Hodnocení:
(66)
Foto: Autorka
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Sádlo je zdravé! Autoři z britské BBC sestavili žebříček stovky zdraví prospěšných potravin a vepřové sádlo zařadili díky obsahu vitaminů skupiny B a minerálů na překvapivé osmé místo. Oslavte tuhle dobrou zprávu zdravou škvarkovou pomazánkou! Je velmi variabilní: puristé se spokojí se základní verzí, ostatní si do ní přidají suroviny podle chuti.

Ingredience pro:
1 sklenička
Na základní pomazánku
  • 250 g škvarků
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • mletý černý pepř
Podle chuti
  • 1 cibule
  • 3 kyselé okurky
K podávání
  • 1 bochník chleba
  • 1 červená cibule
  • 1 sklenička kyselých okurek
Článek

Postup

Krok 1: Škvarky rozmixujte v kuchyňském robotu na jemnou pastu a přesuňte do mísy.

Krok 2: Přidejte obě hořčice, prolisovaný česnek a zamíchejte. Dosolte, přidejte větší špetku čerstvě mletého pepře a opět dobře zamíchejte. Takhle máte hotovou základní verzi – nechte ji v lednici dobře vychladit.

Krok 3: Máte rádi svěžejší verzi? Přidejte do základní pomazánky najemno nakrájenou menší cibuli nebo dvě tři nastrouhané kyselé okurky, případně oboje, a nechte v lednici dobře uležet a vychladit.

Krok 4: Podávejte s čerstvým chlebem, cibulí a kyselými okurkami.

Jaké další dobroty ze škvarků připravujete?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama