Hlavní obsah
2,0
(1)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Aktualizováno

Máte rádi kombinaci rajčat a mozzarelly? A co takhle ji doplnit o jehněčí maso marinované v majoránce. Uvidíte, že se po téhle dobrotě slehne zem rychlostí blesku.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Salát
  • 150 g jehněčího masa
  • 3 ks rajčat
  • 1 balení mozzarelly
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Marináda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 5 kapek tabaska
Článek

Postup

01.

Jehněčí maso nakrájejte na nudličky. V misce v oleji rozmíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakonec přidejte maso a vše dobře promiste. Nechte přes noc odležet.

02.

 Druhý den rozložte maso na alobal, zabalte a grilujte doměkka. Mezitím nakrájejte rajčata na kolečka. Střídavě s mozzarellou je naskládejte podél vnějšího okraje talíře a doprostřed dejte hotové maso. Rajčata s mozzarellou můžete pokapat olivovým olejem, osolit, opepřit a posypat čerstvě nasekanou petrželkou.

Reklama

Načítám