Hlavní obsah

Jehněčí salát s rajčaty a mozarellou

Hodnocení:
(1)
Foto: archiv redakce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Máte rádi kombinaci rajčat a mozzarelly? A co takhle ji doplnit o jehněčí maso marinované v majoránce. Uvidíte, že se po téhle dobrotě slehne zem rychlostí blesku.

Ingredience pro:
4 porce
Na salát
  • 150 g jehněčího masa
  • 3 rajčata
  • 1 mozzarella v nálevu
  • 2 lžíce petrželky
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř
Na marinádu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mletý černý pepř
  • čerstvá majoránka
  • drcený kmín
  • citronová šťáva
  • tabasko
Článek

Postup

Krok 1: Jehněčí maso nakrájejte na nudličky. V misce v oleji rozmíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakonec přidejte maso a vše dobře promiste. Nechte přes noc odležet.

Krok 2:  Druhý den rozložte maso na alobal, zabalte a grilujte doměkka. Mezitím nakrájejte rajčata na kolečka. Střídavě s mozzarellou je naskládejte podél vnějšího okraje talíře a doprostřed dejte hotové maso. Rajčata s mozzarellou můžete pokapat olivovým olejem, osolit, opepřit a posypat čerstvě nasekanou petrželkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.