Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pro milovníky krémových polévek jsme si tentokrát připravili opravdu netradiční lahůdku. Už jste někdy zkoušeli nizozemskou polévku s hořčicí?

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany na vaření 33%
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks pórku
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 ks brambor
  • 50 g sýra
K podávání
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 1 kelímek zakysané smetany
Článek

Postup

01.

V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a jen krátce prohřejte. Zalijte vývarem, přidejte na kostičky nakrájené brambory a nechte 20 minut vařit.

02.

Když je hotovo, základ polévky rozmělněte ponorným mixérem. Dochuťte solí, pepřem a zjemněte smetanou. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr a nechte ho rozpustit. Podávejte ozdobené čerstvou pažitkou či koriandrem, případně kopečkem zakysané smetany.

Toužíte si vyrobit svou vlastní domácí hořčici? Koukněte na náš další recept.

Reklama

Související témata:

Načítám