Hlavní obsah

Jídlo z jednoho pekáčku: Medové kuře pečené s pórkem a rýží

Hodnocení:
(94)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Nejrůznější jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená zejména proto, že jsou jednoduchá na přípravu a v neposlední řadě šetří spotřebované nádobí. Zkuste tentokrát upéct kuřecí paličky třeba s pórkem a medovo-hořčičnou zálivkou, jako základ poslouží rýže basmati.

Ingredience pro:
4 porce
Na marinádu
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1 citron
Na maso a rýži
  • 8 kuřecích paliček
  • 1 pórek
  • 1.5 hrnku rýže basmati
  • 3 hrnky kuřecího vývaru
Článek

Postup

Krok 1: Smíchejte všechny ingredience na marinádu a prošlehejte je vidličkou. Promíchejte s kuřecími paličkami a dejte odležet.

Krok 2: Mezitím si připravte zbytek. Troubu zapněte na 200 °C. Pórek (a případně i další zeleninu nebo žampiony podle aktuální nabídky vaší lednice a vašich chutí) nakrájejte na kousky. Na dno pekáčku nasypte rýži, na ni rozprostřete připravenou zeleninu a nakonec i odležené maso. Zbylou marinádu smíchejte s kuřecím vývarem a nalijte do pekáčku. Vývar dostatečně osolte musí ochutit i rýži! Pečte asi 40 minut dozlatova.

Jaké jídlo z jednoho pekáčku máte nejraději u vás doma?

ynezorPumanzeSaNyknalC