Hlavní obsah
5,0
(4)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte rádi úsporný anglický styl vaření „z jednoho hrnce“? Připravili jsme si pro vás recept s vinnou klobásou, vhodný ke snídani nebo jako lehký oběd. Zaručeně si pochutnáte!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 30 g vinné klobásy
  • 8 ks vejce
  • 4 ks rajčat
  • 100 g slaniny
  • 1 ks rohlíku
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 50 g másla
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Příloha
  • 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
Článek

Postup

01.

Klobásu postupně kroucením rozdělte na asi 6–8 cm dlouhé kousky – maso ve střívku vždy prsty promáčkněte, v tomto místě střívko důkladně několikrát překruťte a následně rozřízněte nebo přestřihněte. Rajčata příčně rozpulte a oboje urovnejte do zapékací misky vymazané kouskem másla. Tu pak vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 20 minut.

02.

Hořčici smíchejte s medem, rozpusťte zbytek másla a rohlík nakrájejte na tenká kolečka. Misku vyjměte z trouby a klobásky pokapejte připraveným hořčičným dresinkem. Mezi klobásy a rajčata rozklepněte vajíčka a navrch položte několik koleček rohlíku, která jste vždy z horní strany namočili v másle.

03.

Žloutky vajec zlehka osolte a vše vraťte ještě asi na 15 minut do trouby, záleží, jak moc tekuté či hotové žloutky vajec chcete mít. Podávejte se zmíněnými fazolemi nebo prostě jen tak.

Související témata:

Načítám