Hlavní obsah

Jsem pro něj ta druhá

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I jako milenka můžete být ta druháFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reaguji na váš článek Milenky. Proč jimi zůstáváme?. Nemůžu říct, že bych se v typech ve článku úplně našla. Ale milenkou jsem, bohužel.

Článek

Napsali jste ...status milenky dává ze začátku pocit svobody, cítíte vášnivou lásku...

S tímto absolutně souhlasím, protože jsem do vztahu se zadaným mužem (není ženatý) vstoupila ve chvíli svého rozvodu s bývalým manželem. Milenec byl impulzem a dodal mi sílu k ukončení toho, co léta už nebylo dobré. Tento člověk mi v tom těžkém okamžiku dal křídla a sílu dotáhnout rozvod do konce.

A také ...alespoň chvíli se vám zdá, že máte přednost před manželkou, tedy jste „jednička". Jste hýčkaná dárky, večeřemi v luxusních restauracích a milováním...

S tímto nemám opravdu nic společného. Ani jsem se nikdy necítila být ,,jedničkou". Dával mi hned velmi jasně najevo, že nemám přednost. Nehodlá svůj stávající vztah měnit a já to takhle vzala. Žádné dárky ani luxusní večeře nebyly.

Milování bylo krásné, ale velmi výjimečné. Mám ho moc ráda, a proto jsem to s ním nikdy nedokázala skončit. I když on prožíval velkou krizi svého vztahu, moc  naděje jsem nám nedávala. Jeho partnerka se lekla krize a začala se snažit. Touží po dítěti, aby si ho k sobě ještě více připoutala. Mají spolu velmi kamarádský vztah. Skoro spolu ale nespí. Možná proto nám to tak dlouho vydrželo. A pořád to takhle ve trojici trvá.

Proč v tom zůstávám? Velmi si vážím svého klidu a žádného nového mužského bych doma nechtěla. Na druhou stranu toužím být s někým po večerech, milovat se a usínat v náručí.

Divím se, že ho jeho přítelkyně nepodezřívá a o ničem neví. Po takové době a vzhledem k jeho časté nepřítomnosti doma někdy až do půlnoci. Vím o ní, že je velký sobec a orientovaná jen na své koníčky a zájmy.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Na luxusní večeře nechodímeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Nedělá mi dobře myšlenka, že se miluje se dvěma ženami a že jednou z těch žen jsem zrovna já. Odpoutání od něj by bylo pro mě výhrou. V hlubině bytosti bych nechtěla být s někým, kdo je schopen tak bezcitně podvádět. Prý ji nemiluje, ale nechce ji opustit. Říká, že má rád i mě, ale že jsem prostě ta druhá.

Chápu, že rozchod je jediné možné řešení. Otázkou je, kdy najdu odvahu to skončit. Emoce ještě přetrvávají. Až odezní, bude konec a zůstane jen vzpomínka na krásné milování s milovaným člověkem. Je to strašně moc smutné, ale jediné reálné řešení. Já půjdu dál a určitě poznám člověka, který si mě zaslouží a já jeho.

Milenecký vztah je naprosto smůla. Po chvilce radosti přijde smutek. Už to nechci nikdy zažít...

Reklama

Načítám