Hlavní obsah

Jste malá? Udělejte se vyšší!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Váháte nad oblečením kvůli malé postavě?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vždycky jste chtěla být dlouhonohá a vysoká? A příroda vás jak na potvoru obdařila malou výškou? Pak nemá cenu zbytečně zoufat nad tím, co nezměníte. Jediným řešením bude pokusit se větší alespoň vypadat. Několik triků na optické protažení postavy vám poradíme. Nechte se tedy inspirovat!

Článek

Malá postava dokáže potrápit každého. V Číně si dívky dokonce nechávají nohy operativně prodlužovat tím, že jim do kostí lékaři navrtávají další výplň. Díky tomu se jim po zhruba ročním úsilí chirurgů podaří „povyrůst" zhruba o čtyři až pět centimetrů. Zákrok je to ale velice bolestivý a také drahý. V evropských zemích ani v Americe se neprovádí. A uznejte sama, že pro těch pár centimetrů navíc takové utrpení rozhodně nestojí. A už vůbec ne, když si s „prodloužením" postavy dokážete poradit i jinak a bezbolestně. Triků, jak docílit opticky vyšší postavy, je hned několik.

Noste vysoké podpatky

Mezi nejčastěji užívané, ale zato velmi účinné triky patří vysoké podpatky a podrážky bot. Stačí zvolit vhodnou obuv a hned můžete mít několik centimetrů navíc. Pokud se bojíte chodit na deseticentimetrových jehlových podpatcích, můžete si koupit i boty bez podpatku, ale s vysokou podrážkou. Například sandály s podrážkou o síle třeba pět centimetrů seženete téměř v každém obchodě s obuví.

„Aby se trik vysokých podpatků nebo zvýšené podrážky hned neprozradil, doporučuji vzít si kalhoty s širšími nohavicemi dole, které část podpatku nebo podrážky překryjí. A nikdo pak neví, jak moc jsou boty vysoké. Podobně to můžete udělat i s hodně dlouhou sukní," radí módní poradkyně a stylistka Martina Koliková. Vysoké podpatky dokážou nejen přičarovat několik centimetrů navíc, ale pravidelnou chůzí na vysokých podpatcích také tvarujete své hýžďové svaly. Takže vedle ideální výšky získáte také pevnější pozadí.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pomohou i dlouhé visací náušniceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Minisukně pomůže štíhlým

Jste-li malé štíhlé postavy, pak vám k optickému prodloužení pomůže i krátká minisukně a samozřejmě boty na podpatku. Jakmile odhalíte větší část štíhlých nohou, zejména stehen, má váš obdivovatel dojem, že jste vysoká a velmi hubená. Pokud navíc máte na kotníku ozdobu v podobě řetízku nebo třeba svisle směrovaného tetování, svou výšku tak ještě umocníte.

A když není zrovna nejteplejší počasí, sáhněte po černých silonkách. Ideální jsou silonky klasické bez vzoru anebo se svislým vzorem. Jak známo, černá barva zeštíhluje a svislé motivy prodlužují. Tak proč nevyužít i těchto optických klamů. „Ženám, které mají silnější stehna, se nošení minisukní ale nedoporučuje. Zde je efekt spíše opačný a žena by vypadala malá," upozorňuje Martina Koliková.

A nezapomeňte, že svislé proužky prodlužují, vodorovné naopak zešiřují!

Dlouhé visací náušnice

I s malými nenápadnými doplňky se dá hodně čarovat. Zvolte dlouhé visací náušnice typu řetízků nebo nejrůznějších korálků. Jakmile vám budou sahat na ramena, je vyhráno. Nikdo by si nepomyslel, že máte třeba jen něco málo přes sto padesát centimetrů. „Nebojte se ani dlouhých šál kolem krku, které visí dolů. Kupte si i dlouhý řetízek s přívěskem, který se bude pohupovat okolo vašeho pupíku. Anebo vsaďte na dlouhé jednoduché korále," radí stylistka Koliková.

Vlasy vyčešte a ukažte krk

Častým trikem pro optické prodloužení postavy jsou také drdoly a vysoko posazené culíky. Jakmile odhalíte zátylek, máte hned několik centimetrů navíc, byť pouze na pohled. „Nejlepší kombinací, jdete-li do společnosti, je vysoký účes, například drdol, holý krk a částečně odhalená záda. Takováto kombinace zkrátka funguje a žena vždy působí vyšší a elegantní," říká Martina Koliková.

Jaké triky používáte pro optické prodloužení postavy vy? Poraďte nám i našim čtenářkám na info@prozeny.cz.

Reklama

Načítám