Hlavní obsah

Jste pořádný pejskař? Ukažte své znalosti v kvízu!

Foto: Irina Kozorog, Shutterstock.com

Foto: Irina Kozorog, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi patří mezi největší chovatele psů – v přepočtu na jednoho obyvatele jich mají doma nejvíc v Evropě. Co ale o oblíbených společnících doopravdy víte? Udělejte si test a zjistěte, jestli přece jen nemáte ve vědomostech ještě nějaké rezervy.

Článek

Někdo si potrpí na malé mazlivé gaučáky, jiný má radši středně velká sportovní plemena a další nedá dopustit na hotové obry. Ať je to, jak chce, Češi obecně psy milují. Co všechno o těchto chlupatých kamarádech víte? Ověřte si své znalosti v následujících deseti otázkách.

1. Jak jsme již zmínili, v Česku je podle statistik nejvíce psů na obyvatele v Evropě. Tušíte, kolik psů přibližně v českých domácnostech žije?
2. Víte, které psí plemeno je nejmenší na světě? Hmotnost těchto pejsků se pohybuje od kila do tří a na výšku mají kolem 20 centimetrů.
3. Poznáte psí plemeno na obrázku? Vzhledem i pohybem připomíná vlka, jehož křížením se psy také vznikl.
Foto: gloverk, Shutterstock.com
4. Psi mají mnohem lepší čich než lidé. Ale jak jsou na tom s chutěmi? Člověk má až 10 000 chuťových pohárků. Kolik jich má přibližně pes?
5. Lidský plod se v děloze vyvíjí devět měsíců. Jak dlouho v průměru trvá březost u feny?
6. Vyberte, které z následujících tvrzení o vzhledu psa není pravdivé:
7. Poznáte podle fotky psí plemeno, které se považuje za jedno z nejchytřejších, možná úplně nejchytřejší?
Foto: Lioneska, Shutterstock.com
8. O psech je známé, že zrak není jejich nejsilnější smysl. Jak vlastně psi vidí?
9. Psi regulují svoji tělesnou teplotu především dýcháním s vyplazeným jazykem. Přesto se jim některé části těla potí. Které?
10. Dát psímu mazlíčkovi něco z lidského jídla sice není vhodné, ale je to poměrně běžné. Jednu oblíbenou potravinu by ale dostat rozhodně neměl, může ho otrávit, a dokonce zabít. Je to...

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám