Hlavní obsah

Kadeřník roku 2011: Známe nominované!

Reklama

Prestižní kadeřnická soutěž Czech and Slovak Hairdressing Awards už zná své letošní finalisty! Šanci získat post Kadeřníka roku má 20 kadeřníků nominovaných v kategoriích Dámský komerční účes a Pánský komerční účes. Mezi nimi je i loňský vítěz, slovenský kadeřník Zoltán Takács. Kdo bude nakonec tím nejlepším kadeřníkem v České republice a na Slovensku pro rok 2011, se dozvíte 4. února 2012!

Článek

Soutěž Czech and Slovak Hairdressing Awards se letos koná už podvanácté. Každý rok vynese na výsluní slávy vedle vítězů v dílčích kategoriích i absolutního vítěze s titulem Kadeřník roku. I letos bylo rozhodování o nominacích dramatické. V pátek 7. října zasedala novinářská porota a v sobotu 8. října se do Prahy sjely kadeřnické celebrity, aby v rámci odborné poroty vybraly ty nejlepší soutěžící v jednotlivých kategorích.

Tvorba jednoho ze soutěžících v kategorii Pánský komerční účes

Novinářská porota se skládala z deseti novinářů odborných a lifestylových magazínů, z čehož 7 zastupovalo Českou republiku a tři Slovensko. Tito porotci rozhodovali o nominovaných v kategorii Cena tisku ČR a Cena tisku SR. V odborné porotě se druhý den sešlo jedenáct expertů včetně pěti zahraničních kadeřníků: Wolfganga Aichbauera z Rakouska, Daniela Pulia z Neměcka, Švýcarsko zastupovala Theres Dätwyler, Ukrajinu Vyecheslav Dyudenko a Holandsko Dominic Vleer. Jednalo se převážně o nositele titulu Kadeřník roku či velmi uznávané vlasové stylisty. Kadeřnickou skupinu ještě doplnil Jan Špilar, čestný předseda poroty a uznávaný kadeřník, a zástupci módního průmyslu: fotografové Lukáš Vrtílek a Braňo Šimončík, módní návrhářka Beata Rajská, make-up artistka Sandra Žigová či majitel modelingové agentury Petr Holanec.

Kadeřníci soutěží i v tom, kdo umí lépe pracovat s barvou

Soutěžící střihy z kategorie Dámský komerční účes Praha

V soutěži letos zápolí ti nejlepší čeští a slovenští kadeřníci a kadeřnice

Všechny kategorie soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards jsou stejné jako v minulém ročníku, a tak odborná porota vybírala během svého zasedání nejlepší sety v kategoriích: Dámský komerční účes Praha, Dámský komerční účes Čechy a Morava, Dámský komerční účes Slovensko, Avantgardní účes, Objev roku, Kolorista roku, Pánský komerční účes a Tým roku. Novinářská porota vyhodnotila nominace v kategoriích Cena tisku ČR a Cena tisku SR. Letošní novinkou byl přechod na mezinárodní pravidla, s čímž souviselo rozšíření jednotlivých soutěžních setů na 4 fotografie.

Ukázka z tvorby slovenských kadeřníků

Soutěží se i v kategorii Pánský komerční účes

Vzhledem k tomu, že všechny sety byly označené pouze alfanumerickým kódem, hodnotila porota vše anonymně, bez možnosti zjistit autora fotografie. Zahraniční porota, která tvořila polovinu odborné poroty, navíc zajistila naprostou nezaujatost a objektivnost hodnocení díky neznalosti stylů přihlášených soutěžících. V hodnocení Kadeřníka roku byla porota naprosto identická, což potvrzuje, že se opravdu vybral ten nejlepší z nejlepších.

I takové účesy dokážou vykouzlit šikovné ruce českých a slovenských kadeřníků

O tom, že porotci letos neměli lehkou práci, svědčí fakt, že se v soutěži objevilo mnoho nových jmen a zaslané sety jsou na jedné z nejvyšších úrovní, které soutěž kdy zaznamenala. „V letošním ročníku Hairdressing Awards se objevují nové prvky, vše je jemnější a originálnější než dřív, a to obzvlášť v avantgardě. Dle mého názoru stoupla všeobecně úroveň prací. Navíc jsem postřehl, že přichází nová kadeřnická generace. Loňské vítězství Zoltána Takácse zřejmě povzbudilo mnoho dalších zatím neznámých kadeřníků k účasti, obzvlášt´ na Slovensku,“ komentuje to Jan Špilar, respektovaný český kadeřník, člen Síně slávy a čestný předseda poroty.

Líbí se vám účesy? Přijďte na slavnostní galavečer!

Další porotkyně, návrhářka Beáta Rajská, postřehla: „Velice mě zaujaly pánské střihy, které byly na velmi vysoké úrovni, stejně jako příspěvky z Prahy. Jako návrhářka vím, jak důležitý je vlasový styling v rámci módní přehlídky, dokonale totiž doplňuje celkový dojem. Mé druhé oko ale rovněž zaznamenává účes z pohledu běžné nositelky a pro tu nesmí účes být jen na chvíli, ale musí vydržet delší dobu.“

O tom, kdo bude nakonec tím nejlepším kadeřníkem v České republice a na Slovensku pro rok 2011, se rozhodne 4. února 2012 na slavnostním galavečeru. I ten bude letos výjimečný – představí totiž nejen vítěze jednotlivých kategorií, ale zároveň se stane hostující zemí celosvětové premiéry vlasových trendů Essential Looks 1:2012 od Schwarzkopf Professional! Na finálový večer lze zakoupit vstupenky za 1000 Kč. Na celosvětovou premiéru vlasových trendů Essential Looks 1:2012 od Schwarzkopf Professional je rovněž možné zakoupit vstupenky, a to v hodnotě 1250 Kč. Dále se nabízí i zvýhodněný balíček, ve kterém je kromě Hairdressing Awards a Essential Looks show také slavnostní večeře u kulatých stolů, která se uskuteční v době mezi oběma akcemi. Tento balíček vychází na 3000 Kč. Lístky je možné zakoupit u obchodních zástupců Schwarzkopf Professional (kontakty a více info na www.hdainfo.eu) a na portálu Ticketpro.

Který snímek zaručí vítězství v soutěži?

O ceně veřejnosti opět rozhodne laická porota. Příznivci internetu mohou pro své favority hlasovat na stránkách Proženy.cz a Feminity.sk v průběhu listopadu. Nominace do této kategorie budou známy po ukončení hlasování na konci listopadu.

Reklama

Související témata:

Načítám