Hlavní obsah

Kadeřník roku 2013? Známe nominované!

Reklama

Celkem 99 salonů se přihlásilo do 13. ročníku soutěže Kadeřník roku, čímž byla dosažena nejvyšší účast za celou historii. Zajímá vás, kdo se probojoval mezi nominované? Prozradíme vám to!

Článek

Soutěž Czech and Slovak Hairdressing Awards vynese každoročně na výsluní slávy vedle vítězů v dílčích kategoriích i absolutního vítěze s titulem Kadeřník roku. V pátek 10. ledna zasedala novinářská porota a v sobotu 11. ledna se do Prahy sjely kadeřnické hvězdy, aby v rámci odborné poroty vybraly ty nejlepší soutěžící v jednotlivých kategorích.

Avantgarda a účes podle Romany Topinkové

Šanci získat post Kadeřníka roku má v tuto chvíli 25 kadeřníků nominovaných v kategoriích Dámský komerční účes / Pánský komerční účes. Kdo bude nakonec tím nejlepším kadeřníkem v České republice a na Slovensku pro rok 2013, se dozvíte už 3. května 2014 na slavnostním galavečeru, který se uskuteční v pravém křídle Průmyslového paláce v Praze.

Složení odborné poroty

Všechny soutěžní sety byly ihned po doručení označené pouze alfanumerickým kódem, porota hodnotila vše anonymně, bez možnosti zjistit autora fotografie. Zahraniční část odborné poroty, která tvořila celkově polovinu všech porotců, navíc zajistila naprostou nezaujatost a objektivnost hodnocení díky neznalosti stylů přihlášených soutěžících.

Vyhlášené kategorie

V letošním roce došlo k rozdělení kategorie Dámský komerční účes na 4 regiony: Dámský komerční účes Praha, Čechy, Morava a Slovensko. Mezi další vyhlašované kategorie patří Avantgardní účes, Objev roku, Kolorista roku, Pánský komerční účes a Tým roku.

O ceně veřejnosti opět rozhodne laická porota, a to na portálech ProŽeny.cz a Diva.sk. Nominace do této kategorie budou známy po ukončení hlasování na začátku března.

Práce kadeřníka Patrika Hagary z kategorie Objev roku

„Letošní ročník má v sobě i několik specifik,“ popisuje Lucie Záhorcová, PPS Manažerka Schwarzkopf Professional a organizátorka soutěže, a dodává: „Celkový počet více než 200 soutěžních setů vypovídá o velkém zájmu kadeřníků a prestiži této nezávislé soutěže. Příjemně nás překvapily kategorie Pánský komerční účes, kde došlo téměř k dvojnásobnému navýšení soutěžních setů, a Objev roku, kde se přihlásilo dokonce 3x více účastníků než v posledních letech."

Na finálový galavečer lze zakoupit vstupenky v hodnotě 2500 korun. Zahrnují welcome drink, večerní program a následnou večeři. Lístky je možné zakoupit u obchodních zástupců Schwarzkopf Professional (kontakty a více info na www.hdainfo.eu).

Mezi kandidáty na Objev roku je i práce Žanety Lichnové

Reklama

Související témata:

Načítám