Hlavní obsah

Kam na dovolenou s rodinou? 3 tipy na zajímavé destinace

Foto: www.pixabay.com

Kam na dovolenou s rodinou? 3 tipy na zajímavé destinaceFoto: www.pixabay.com

Současné teploty nám neustále připomínají, že se pomalu blíží zima. Existuje však mnoho destinací v zahraničí, kde je „léto“ stále ještě v plném proudu. Připravili jsme pro vás tipy na tři zajímavé destinace, které jsou ideálním místem na podzimní dovolenou s rodinou.

Článek

Proč vyrazit na dovolenou právě na podzim? Teploty jsou již mírnější, nižší počet turistů nám zajistí větší klid, a především výhodnější ceny na ubytování a letenky. Výběr možných destinací je v tomto období rozsáhlý, avšak my jsme pro vás vybrali právě tři místa, která vás jednoznačně okouzlí.

Kemer aneb trochu jiné Turecko

Turecko je známé svými luxusními hotelovými komplexy, rozsáhlými plážemi a kvalitními službami. Kemer leží sice pouhých 40 kilometrů od Antalye, avšak skýtá naprosto unikátní a odlišnou atmosféru. Obec je poklidná, dominují zde převážně nadstandardní hotely, z nichž mnohé jsou schované v piniovém lesíku a nabízejí svým klientům unikátní výhledy na okolní přírodu. Za Kemerem se totiž vypínají mohutné hory národního parku Olimpos, přičemž na jeho nejvyšší horu Tahtali lze vyjet i lanovkou.

Foto: www.pixabay.com

Kemer aneb trochu jiné TureckoFoto: www.pixabay.com

Kapverdy aneb dovolená v duchu „no stress“

Kapverdy patří k nejbezpečnějším africkým destinacím, přičemž jejich hlavní motto „no stress“ zde opravdu platí. Celoroční jarní teploty, rozmanitá kultura a úchvatné bělostné pláže jsou již samy o sobě dobrým důvodem, proč sem vyrazit. Mnozí, kteří zde již byli, vám jistě potvrdí, že by na Kapverdách nejraději zůstali. Jediné, na co by si turista měl v tomto případě dávat pozor, je sjednání kvalitního cestovního pojištění pro případ nenadálé nemoci či úrazu. Pojištění lze nejjednodušeji a nejrychleji sjednat přes specializovaný srovnávač cestovního pojištění, jako je například Yespojištění.cz. Srovnávač přehledně porovná dostupné nabídky pojištění a umožní jejich následné sjednání.

Foto: www.pixabay.com

Kapverdy aneb dovolená v duchu „no stress“Foto: www.pixabay.com

Dominanta Kanárských ostrovů – Tenerife

Kanárské ostrovy jsou – podobně jako Kapverdy – místem nekonečného jara. Oproti svému africkému „protějšku“ mají však Kanáry rozvinutější infrastrukturu, rozsáhlejší možnosti ubytování a především zcela jinou atmosféru. Tenerife je největší a nejznámější z Kanárských ostrovů, přičemž je známé zejména pro své pláže s šedivým pískem, zábavní parky a akvaparky a unikátní přírodu. Cestování po Tenerife znamená zažít všechna roční období naráz – podzimní „babí léto“ na severních plážích, zimu v horských oblastech, horko ve vyprahlých údolích a jaro v rozkvetlých zahradách a parcích tohoto ostrova.

Foto: www.pixabay.com

Dominanta Kanárských ostrovů – TenerifeFoto: www.pixabay.com

Reklama

Načítám