Hlavní obsah

Konec iluzím. Mějte svou hrdost!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

V čem ženy chybují?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset největších hloupostí, jimiž si ženy komplikují život. Tak se jmenuje kniha zkušené psycholožky Laury Schlessinger. „Muži vás neničí. Ničíte se samy!" vzkazuje autorka ženám po celém světě. Odhoďme promáčené kapesníky a přestaňme se litovat! Nastal čas přestat si kazit život!

Článek

Přiznám se, sama mám za sebou šílený víkend. Znáte to. Ve čtvrtek jsem prožila úžasný den. Z takového nevinného rande se vyklubal nádherný večer plný romantiky a porozumění. Tedy aspoň já jsem si to myslela. (Říkal, že by chtěl vidět film Hodiny, to byl signál, že je to ten pravý!)

V pátek jsme vyměnili pár smsek - fajn. Po telefonické debatě s kamarádkou Míšou jsem přijala vztahovou strategii: nebudu mu psát a počkám, až napíše sám. Nebudu se vnucovat, mám přece nějakou hrdost! Pokud jsem ještě nějakou důstojnost do té doby měla, tak po víkendu jsem ji ztratila už úplně. Nedokázala jsem se na nic soustředit. Neustále jsem jen jedním okem hypnotizovala displej telefonu a druhým tupě zírala na televizi. No a pak jsem řekla dost, nebudu se kvůli chlapovi trápit. A jak z toho ven? Zašla jsem do knihkupectví a sáhla po bílo-černé knize Deset největších hloupostí, jimiž si ženy komplikují život. „Jo, tak ta je přesně pro mě."

Foto: Motto

Psycholožka Schlessinger si nebere servítkyFoto: Motto

Autorka Laura Schlessinger mi dodala novou energii. V určitých chvílích je opravdu drsná, servítky si rozhodně s ženami nebere. „Stěžujeme si na muže proto, že se k problémům nechtějí stavět jako ženy: mluvit, mluvit, mluvit, kvílet, fňukat, analyzovat, přeanalyzovávat atd." Podle ní si ženy samy házejí klacky pod svoje nohy. A má pravdu! Tady je výběr z deseti zásadních chyb:

  • Hloupá odevzdanost - chceme muži patřit, a to nejlépe úplně celé; lépe bychom udělaly, kdybychom si stanovily nové vlastní životní cíle a držely se jich
  • Hloupé námluvy - vztah by měl být rovnocenný, žádné coby kdyby; pravda je to nejlepší
  • Hloupá oddanost - ženy jsou schopné hledat na svém partnerovi milion kladných vlastností jen proto, aby si nemusely připouštět ty jeho špatné; na prvním místě mějte starost sama o sebe!
  • Hloupá vášeň - uvědomme si, že pro muže sex neznamená vždy to samé co láska!

To jsou jen některá ze zlatých pravidel, která vás dokážou postavit na nohy tak jako mě. Chcete-li sama sebe alespoň trochu změnit, kniha Deset největších hloupostí, jimiž si ženy komplikují život vám řekne jak! Připravte se, váš život v iluzi končí!

Laura Schlessinger: Deset největších hloupostí, jimiž si ženy komplikují život Vydalo nakladatelství Motto v roce 2009 184 stran, 199 Kč

Reklama

Související témata:

Načítám