Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kapustové závitky můžete připravit na spoustu způsobů. My máme pro vás tip na netradiční recept. Závitky jsme naplnili kuskusem, hovězím masem, rozinkami a vajíčky.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 listů kapusty
  • 1 hrst rozinek
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 ks mrkve
  • 1 hrst kořenové petržele
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 150 g bílého jogurtu
  • 200 g kuskusu
Článek

Postup

01.

Z kapusty otrhejte vnější nejtmavší listy a dejte je stranou nebo vyhoďte. Světlejší listy sejměte, vyřízněte jim tvrdý košťál a důkladně je omyjte. Pak je dejte do vroucí vody a povařte je asi 2 minuty, dokud nebudou krásně měkké. Vyndejte je a nechte okapat.

02.

Mezitím v misce připravte směs na plnění. Do misky nasypte kuskus a zalijte ho vroucí vodou, přidejte k němu hrozinky a nechte nabobtnat.

03.

Zatímco kuskus bobtná, nechte si hovězí mleté maso nasucho opéct na pánvi, aby se zatáhlo. Maso přimíchejte ke kuskusu, přidejte nastrouhanou mrkev, nasekanou petržel a vajíčka. Celou směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte.

04.

Listy kapusty naplňte směsí a zabalte je do tvaru závitku. Každý závitek upevněte kuchařským provázkem. Závitky vyskládejte vedle sebe do pekáčku a dejte je péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 15 minut. Závitky podávejte přelité osoleným a opepřeným bílým jogurtem.

Dáváte přednost růžičkové kapustě? Pak pro vás máme tři tipy na recepty, v kterých je dokonalá.

Reklama

Související témata:

Načítám