Hlavní obsah

Dejte šanci růžičkové kapustě! V těchto 3 receptech je dokonalá

Foto: Greta Blumajerová

I z růžičkové kapusty můžete vařit originální a sytá jídla!

Další česká zelenina, která je i v únoru v plné formě, je růžičková kapusta. Jistě, ne každý dá této zelenině šanci kvůli její specifické vůni, ale pokud jste jí už propadli, dnešní recepty vás určitě potěší!

Článek

Růžičková kapusta je plná vlákniny a vitaminů, takže prospívá nejen zažívání, ale i vašemu zdraví obecně. Pokud na ni ale máte díky institucím hromadného stravování špatné vzpomínky, měli byste i tak vyzkoušet její elegantnější verze: křupavou variantu se slaninou a balzamikem, voňavé citronové rizoto, pikantní paprikový guláš nebo jeden z dnešních receptů. Čeká vás teplý salát s batáty a brusinkami, kroupové rizoto „krupoto“ a jemná polévka s čedarem. Dáte si?

Kdo dočetl až sem, asi kapustičky může. Jak je máte nejraději vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC