Hlavní obsah

Když penis nejde vyndat

Foto: shutterstock.com

Může se stát, že to nejde ven?Foto: shutterstock.com

Reklama

„Hezky si užijeme, zlato… Hmm, je to super! Jenže teď nemůžu ven!“ Je tohle pouze vtipná historka, nebo realita milostného života? Mohou se dva do sebe zaklínit na dlouhé minuty?

Článek

Světem sexu a milování kolují historky, že se muž po vniknutí do ženy navzdory své síle a umu od ní nemůže odpojit. Jako když jste svědky krytí ve světě zvířecím (konkrétně u psů) a fascinovaně přihlížíte jevu zvaném svázání. Závidíte a chtěli byste taky? Tak to asi nepůjde. Pes má u kořene penisu bulku, která se při krytí zvětší, načež ho vaginální svaly feny přidrží. Jenže co u člověka? Slyšeli jste snad někdy o tom, že by dva roztoužení partneři setrvávali několik minut v tomto těsném objetí zvaném penis captivus? Vždyť muž jednak nemá na pyji bulku a taky se mu nezvětšuje natolik, že by se zaklínil v lůně dámy! (O tom, jestli je to škoda, můžeme pod článkem rozpoutat debatu…)

Kdo byl první?

První zmínka o penisu nemohoucím ven se v lékařských záznamech objevila v roce 1729, kdy se ukázalo, že jeden ze dvou zveřejněných článků byl podvod, jak se zmiňuje Antonio Fischetti v knize Sex – nevyslovitelné otázky o sexu. Avšak v roce 1927 byl údajně ošetřen pár, kterému se při líbánkách něco podobného přihodilo, což jistý lékař zanesl do své dokumentace. Jenže to je z historie vše. Není to trochu málo na to, abychom se začali bát?

Foto: shutterstock.com

O sexu kolují různé mýtyFoto: shutterstock.com

Existuje tak nenasytná pochva?

Námi oslovený gynekolog nad zvídanou otázkou kroutil hlavou a dokonce tvrdil, že to sám považuje za pouhý mýtus. Ten druhý tuto možnost připustil. Proč? Příčina se prý může skrývat v roztažení poševního dna, avšak při současném stažení horní třetiny pochvy. Pyj je následně na to sevřen, čímž past na „Popelku“ sklapne i poté, co erekce již dávno zamávala na rozloučenou.

Vaginismus není vysvětlení

Takže se má vlastně jednat o jakousi náhlou křeč poševního svalstva, která „ho“ nechce pustit ven. Jenže podle lékařů takovýto nečekaný chaos svalů neexistuje, a ani pro něj tudíž není žádný název. Reflexní stažení poševního vchodu je z trochu jiného soudku, ale to už jsme u vaginismu. A to by se penis dovnitř nedostal vůbec. Prostě jak tam jednou je, mají on i ona vyhráno. Takže jak se vlastně dá termín penis captivus vysvětlit? Snad jako nenadálý záchvat vaginismu? Nebo snad pomatení něčí mysli?

Řešení jsou dvě. Buď je sklapnutí penisu do jámy-vaginy mýtus, který si někdo vymyslel pro své potomky jako odstrašující důvod pro to, aby brzy nezačínali se sexem a nebo se kdysi dávno vzácně vyskytl, ale naštěstí nás v této době již netrápí. Nebo snad ano?

Zažili jste vy nebo vaši známí něco podobného? Napište nám na info@prozeny.cz! Historky o sexu patří k těm nejúsměvnějším!

Reklama

Související témata:

Načítám