Hlavní obsah

Než řeknete své Ano

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Každá nevěsta chce být krásná a elegantníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neexistuje snad žena, která by důkladně a dopředu nepromýšlela, co si ve svatební den obléci, jak se učesat, nalíčit a jakou květinou vše doplnit. Řekneme vám, co je dobré znát, než vstoupíte do některého ze svatebních salonů.

Článek

Přiblížil se únor - čas svatebních veletrhů a plánování svateb. I ProŽeny.cz vám nabízí inspiraci v podobě soutěže (vítězka získá šaty ušité na míru za 6000 korun), v níž společně volíme nejkrásnější svatební šaty.Ano, milé slečny, chcete-li se v letošním roce stát paní, je nejvyšší čas prolistovat časopisy, navštívit svatební studia a veletrhy, abyste své sny zrealizovaly na sto procent.

Jaký styl svatebních šatů je IN

Svatební šaty nepodléhají módě. Záleží na osobním stylu nevěsty. Mnoho žen chce prožít aspoň jeden den v dlouhých šatech s vlečkou jako princezna. I proto je nejoblíbenější romantický styl charakteristický volány a mašlemi a nahými rameny.

Následuje pánský styl, kalhotový kostým z velmi jemných materiálů, nebo pouze široké kalhoty se sexy živůtkem. Stále častěji se objevují i varianty inspirované orientem, tj. široké kalhoty a tunika s výšivkami.

Elegantní styl upřednostňuje jednoduchou linii a kvalitní materiály. Mezi nejoblíbenější patří komplet sukně a korzetu.

Dobrá rada nad zlato

Určitě v průběhu „vašeho dne" oceníte, když se budete ve svatebních šatech cítit příjemně a uvolněně - nepodceňujte tento aspekt. A více než kdy jindy platí pravidlo ukrýt nedostatky postavy a naopak zvýraznit své přednosti. Vždyť chcete být ve svůj svatební den ta nejkrásnější.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ty odvážnější mohou zvolit červenouFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Délka a barvy svatebních šatů

Délka šatů opět záleží na vašem výběru, můžete zvolit od mini po maxi. Šaty až na zem s vlečkou je pro každou postavu lichotivá.

Z barev je nejoblíbenější a nejžádanější bílá, symbol nevinnosti. Ale opět to záleží jen na vás, kterou barvu si vyberete. Inspiraci se meze nekladou a už nikdo nevěří, že když šaty budou v odstínu modré, že nevěsta bude samá modřina.

Zajímavostí jsou svatební šaty pro nastávající maminky, dříve se bříško střihem skrývalo, v současnosti se častěji vystavuje, než maskuje. Nejvíc se svatební šaty zapůjčují, cena se v Praze pohybuje od 6500-25 000 korun. Nákupní cena svatebních šatů se odvíjí od kvality a množství materiálu a podílu ruční práce

Vizážista se vyplatí

V tento den je dobré mít svého vizážistu, který vás učeše, nalíčí a podívá se na váš celkový outfit jinýma očima než maminka. Jeho cena se pohybuje od 1500-6000 korun. Odvíjí se od náročnosti účesu, počtu líčení a zda jde vizážista za klientem a kolik času společně stráví

Na co ještě myslet

Nezapomeňte na důležité drobnosti, tj. ozdobné podvazky na punčochy, krajkové prádlo, ozdobnou čelenku do vlasů a správný výběr šperku, tj. náhrdelník a náušnice, aby se šaty vytvářely jednotnou kompozici.

U svatebních prstýnků je módní bílý kov a zdobení snubních prstýnků kameny zejména u nevěsty.

Nejlevnější svatební kytice od floristy je za cca 750 korun, vychází se z oblíbených květin nevěsty, barvy a střihu šatů. Často se stejná květina z kytice vplétá do vlasů, nebo se jimi zdobí šaty nevěsty.

Reklama

Načítám