Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Nebaví vás vážit mouku a cukr nebo šlehat sníh z bílků? Věřte, že ani jedno z toho nebudete při pečení hrníčkové kefírové buchty potřebovat.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
Na těsto
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnků oleje
  • 4 cl rumu
  • 250 ml kefíru
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíce tuku
  • 2 lžíce hrubé mouky
Na polevu
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rumu
Článek

Postup

01.

V míse smíchejte mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Pak přidejte olej, rum a kefír, vše promíchejte a vlijte do vymazané a vysypané formy. Koláč pak pečte při 200 stupních asi 30 minut.

02.

Mezitím si nachystejte polevu – ta vznikne smícháním všech vyjmenovaných ingrediencí. Hotový koláč polijte polevou, nechte chvíli zchladnout, aby poleva ztuhla, a je hotovo.

Související témata:

Načítám