Hlavní obsah
4,5
(4)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

 Kokosové kuře je prostě lahoda! Ochutnejte a dáte nám jistě za pravdu.

Neuvedeno
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks horních kuřecích stehen
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 ks cibule
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rozinek
  • 10 ks hřebíčku
  • 1 hrnek rýže
Článek

Postup

01.

Na nepatrně omaštěném pekáčku orestujte nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte osolené kuřecí čtvrtky a krátce je orestujte z obou stran. Potom je otočte kůží nahoru a posypejte pokrájeným čerstvým rozmarýnem, na 6 horních stehen vystačí jedna asi 15 cm dlouhá snítka. Protřepte plechovku kokosového mléka a asi polovinu nalijte do pekáčku.

02.

Maso při 180 stupních pečte asi 40 minut. Maso po celou dobu pečení kokosovým mlékem podlévejte, aby se nepřipálilo.

03.

Když je kuře upečené, můžete šťávu zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě – nedoporučuji jíšku, je to i tak pěkně tučné. Podle chuti omáčku můžete dochutit pepřem nebo chilli papričkou.

04.

Rýži připravte třeba v mikrovlnce. Takže do misky, kterou v mikrovlnce můžete používat, nasypte velký hrnek proprané rýže, přidejte hřebíček a rozinky proprané ve studené vodě, lžičku soli a zalijte 2,5 hrnkem studené vody. Misku přiklopte mikrovlnkovým poklopem a troubu zapněte na 20 minut.

Související témata:

Načítám