Hlavní obsah
Foto: Mikuláš Křepelka

Foto: Mikuláš Křepelka

Hledáte koláč, který se skvěle hodí jako svačina či oběd do krabičky? Máme pro vás tip na bramborový s cibulkou a feferonkami, kterým nepohrdne ani návštěva.

20 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 4 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks feferonek
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 5 ks vejce
    3
  • 1/2 dl mléka
    7
  • 1 lžíce tuku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce, nechte je trošku zchladnout, oloupejte je a nakrájejte na tenké plátky. Troubu zapněte na 200 stupňů Celsia.

02.

Koláčovou formu vymažte kouskem másla nebo trochou olivového oleje a na dno naskládejte vedle sebe plátky brambor. Ty poprašte mletou paprikou, zasypte jemně nasekanou cibulkou, cibulovou natí, koprem a feferonkou.

03.

V míse smíchejte vajíčka s mlékem, solí a mletým pepřem. Brambory touto směsí zalijte, posypte parmezánem a dejte péct na 35 minut do trouby. Hotovo!

Jestli máte feferonky rádi, vyzkoušejte je i v salámové pomazánce.

Související témata:

Načítám