Hlavní obsah

Koláč s cibulkou a feferonkami

Hodnocení:
(0)
Foto: Mikuláš Křepelka
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
nízká

Hledáte koláč, který se skvěle hodí jako svačina či oběd do krabičky? Máme pro vás tip na bramborový s cibulkou a feferonkami, kterým nepohrdne ani návštěva.

Ingredience pro:
1 koláč
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • jarní cibulka
  • feferonka
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • mletá sladká paprika
  • čerstvý kopr
  • parmezán
  • 5 vajec
  • 1/2 dl mléka
  • tuk na vymazání
Článek

Postup

Krok 1: Brambory uvařte ve slupce, nechte je trošku zchladnout, oloupejte je a nakrájejte na tenké plátky. Troubu zapněte na 200 stupňů Celsia.

Krok 2: Koláčovou formu vymažte kouskem másla nebo trochou olivového oleje a na dno naskládejte vedle sebe plátky brambor. Ty poprašte mletou paprikou, zasypte jemně nasekanou cibulkou, cibulovou natí, koprem a feferonkou.

Krok 3: V míse smíchejte vajíčka s mlékem, solí a mletým pepřem. Brambory touto směsí zalijte, posypte parmezánem a dejte péct na 35 minut do trouby. Hotovo!

Jestli máte feferonky rádi, vyzkoušejte je i v salámové pomazánce.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama