Hlavní obsah
Foto: Mikuláš Křepelka

Foto: Mikuláš Křepelka

Přichází revoluce vašich zažitých chutí! Už jste slyšeli o slaném koláči zvaném quiche? Že ne? Tak to je potřeba urychleně napravit! S kozím sýrem a rukolou bude chutnat všem.

25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 1 balení křehkého těsta
    1
    7
  • 2 lžíce másla
    7
  • 2 ks cibule
  • 2 ks brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g kozího sýru
    7
  • 3 ks vejce
    3
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 150 g zakysané smetany
    7
  • 100 g čerstvé rukoly
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia. Brambory oškrábejte a stejně jako cibuli je nakrájejte na tenké plátky, česnek nasekejte nadrobno.

02.

Těsto vyválejte a urovnejte do formy. V hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli, brambory a česnek a vše restujte asi 12 minut dozlatova. Těsně před koncem přidejte trochu tymiánu.

03.

Mezitím nakrájejte sýr na kousky a vejce rozšlehejte v misce spolu se smetanou. Orestovanou zeleninu rovnoměrně rozmístěte na dno koláče, posypte kousky sýra, zalijte smetanovými vejci a dejte péct na 35 minut do trouby. Hotový koláč podávejte posypaný čerstvou rukolou.

Kozí sýr si můžete dát i třeba jako předkrm s medem.

Související témata:

Načítám