Hlavní obsah

Kolik sexu muži potřebují?

Foto: shutterstock.com

Muži myslí na sex častěji než ženyFoto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Musí to muži mít pořád? Je pro ně sex předmětem nejvyššího zájmu, kterého by se jim mělo požehnaně dostávat? Víte, kolik ho vlastně chtějí?

Článek

Je jednou denně hodně nebo málo? Stačí v rámci zdravého a aktivního sexuálního života souložit dvakrát, třikrát týdně? Nebo jak často byste vlastně měla se svým partnerem spát? Jestli si pokládáte tyto otázky, tak zde je jedna odpověď. Jak říká německý autor Hauke Brost: Žádný muž neopustil ženu kvůli tomu, že chtěla příliš mnoho sexu. Existuje ovšem mnoho mužů, kteří své ženy opustili kvůli tomu, že ony chtěly sexu málo. Tak se na to podívejme!

Důležité je zúčastnit se!

Je jasné, že pokud o partnera projevujete zájem, má radost. Pyšní se, protože mu to příznivě působí na jeho ego. Takže když vyvinete jakoukoli aktivitu, která se sexu týče, stoupáte v ceně. A to i tehdy, když vás odmítne (hlupák). Ovšem nebudeme předstírat, že seto nestává, když to není pravda. Že se do „toho“ leckdy mužům nechce, je přeci tak nějak normální – nejsou na baterky nebo klíček, který by se natáhl, a taky mají své dny. (Ale pořád „to“ chtějí více než většina žen. Mnoho z nich dokonce denně.) Jenže tady nejde ani o to, že k souloži nedojde, nýbrž již tím, že jste po něm vyjela, mu uděláte radost. (Počítá se i s předstíraným zájmem.) Muž si pomyslí: „Chtěla to! Pořád po mě touží. To je prima.“

Foto: shutterstock.com

Pečujte o jeho hladinu testosteronuFoto: shutterstock.com

Chválit a zase chválit!

Ale zpátky k původní otázce. Kolik sexu tedy muži potřebují? Za A se to nedá s jistotou a přesností určit, neboť každý je jiný, za B nic nezkazíte, když… Mužské ego je velmi citlivé a zranitelné. Chytrá žena ho nikterak neatakuje, ale ba naopak mu dopřává „výživu“. Pokud tedy vyloženě nemá na sex náladu, čímž neutvrzuje svého milého v tom, jak moc je skvělý, báječný, žádoucí a neodolatelný, dá mu to najevo jiným způsobem. Třeba příjemnou pochvalou za nějaký čin.

Ať si říká, kdo chce, co chce, tak týden má sedm dní a během každého z nich muž potřebuje vědět, jak je úžasný. Jestliže na to půjdete cestou chtíče, touhy a sexuálního apetitu, tím lépe. Případné odmítnutí si osobně neberte, protože když už k něčemu takovému dojde, stojí za tím vážné důvody – velký propad burzy a ztenčení peněženky, zdravotní potíže, nabourané auto nebo prohra oblíbeného fotbalového týmu, v nejhorším případě krach nějakého plánu při honbě za kariérou. (Věděli jste, že ženy staví na první místo životních priorit vztahy, kdežto muži kariéru a práci? Jako vysvětlení to snad stačí… Prostě když nechce sex, měl by dostat uznání…)

Optimální množství milování

Takže tu ještě máme rozdíl mezi „chtít“ sex a „mít ho“. Národ podle statistik souloží průměrně dva až třikrát do týdne. Jestli se do toho dotyčným chce, nebo jen chtějí vyhovět partnerovi, vám stejně nikdo z nich nepřizná. Takže jediné, co nelže, jsou lékařsky podložené výsledky, které dokazují, že zdravotní stav se sexem zlepšuje. Díky hladině testosteronu v organismu sílí kosti a svaly, vyplavují se endorfiny, které tlumí bolest, u žen se zvyšuje hladina estrogenu, jenž působí jako antistres. Tak snad se tímto ty statistiky o frekvenci pohlavních styků aspoň trochu vylepší… Možná tak na to dojde i v neděli…

Kolikrát týdně se chce milovat váš partner? Vyhovíte mu, nebo se občas vymluvíte třeba na bolest hlavy? A jaký máte názor na to, když je muž při chuti věčně? Dá se to podle vás zvládnout? Pište nám na info@prozeny.cz!

Související témata:

Načítám