Hlavní obsah

3 tipy, co platí na strie v těhotenství a po porodu

Foto: WELEDA

Roztahování pokožky vlivem rostoucího bříška přináší řadu vedlejších projevů – od nepříjemného pnutí, citlivost a ztrátu pružnosti až po vznik striíFoto: WELEDA

Strie se týkají mužů i žen v kterémkoliv věku. Obzvlášť pak v těhotenství se strie „množí“ jako houby po dešti. Není ale důvod se za ně stydět. Díky nim je naše tělo jedinečné a zajímavé. Chcete-li striím přece jen předejít, přečtěte si, co na ně platí.

Článek

Pokud jsou strie v těhotenství i vaše téma, nezoufejte. Nejste v tom sama. Strie v těhotenství jsou velmi běžné a ve 2. trimestru se objevují až u 90 % těhotných. Těšit vás může fakt, že strie mají dokonce i modelky a celebrity, a některé se k nim dokonce hrdě hlásí. Například Salma Hayek, Scarlett Johansson nebo Katie Holmes se o své strie nejednou podělily s fanoušky na sociálních sítích.

1. Vezměte si k ruce přírodní kosmetiku na strie

Strie vznikají v hlubokých vrstvách pokožky jako následek rychlé hormonální změny a rychlejšího přibývání na váze. Není-li pokožka dostatečně elastická, nestihne se těmto změnám přizpůsobit a elastinová i kolagenová vlákna vyšší napětí neustojí.

Řešením je kosmetika na strie a pravidelné promazávání problematických partií jako bříško, prsa, stehna a boky. Kosmetiku můžete používat v rámci prevence proti striím nebo na již existující strie. Vyzkoušejte například těhotenské pěstící máslo od Weledy s bambuckým máslem. Máslo podporuje přirozenou elasticitu pokožky a v rámci masáží pomáhá předcházet vzniku strií. Těhotenské máslo vzniklo ve spolupráci s lékárníky a porodními asistentkami a jeho účinnost otestovaly samotné maminky.

Foto: Weleda

Unikátní směs olejů, rostlinných másel a extraktů z bylinek má v kombinaci s masáží pozitivní vliv na pružnost a pevnost kůže a tím pádem i na strieFoto: Weleda

Nejenže vaše pokožka dostane laskavou péči, kterou si zaslouží, ale pokud do péče o těhotenské bříško zapojíte partnera, stanou se tyto chvilky krásným společným rituálem, který bude doprovázet jemná květinová vůně růží, neroli a myrhy.

2. Babské rady na strie

Zatímco v dnešní době existuje řada produktů na strie, naše maminky a babičky si musely vystačit s tím, co bylo doma. Pokud už se strie objevily, zkuste babské rady, které by si s nimi měly poradit. Logicky se nabízí olej (olivový, kokosový, olivový), ale klidně i obyčejný dětský olejíček.

3. Dopřejte si dobré jídlo a pohyb

Staráte-li se o pokožku hned od začátku těhotenství, budete mít se striemi méně starostí i práce. Základem je pohyb, zdravá strava a sledování váhy. Pokud nebudete mít v jídle stopku, za krátký čas rychle přiberete a strie budou výraznější.

Foto: Weleda

Těhotenské pěstící máslo jsme testovali na skutečných striích hned několika ženFoto: Weleda

Vhodná je strava bohatá na antioxidanty, vitaminy E + A a omega-3 mastné kyseliny. Nebojte se také cvičit s bříškem. Stačí těhotenská jóga, na níž posílíte a protáhnete svaly. Kůže bude pružnější a odvděčí se vám menšími jizvičkami.

Ať už dáte přednost profesionální kosmetice na strie, nebo vyzkoušíte babské rady, mějte na paměti následující: Strie v těhotenství a po porodu nejsou nic, za co byste se měla stydět. Jsou drobnou připomínkou toho, že jste na svět přivedla malý, ale přitom velký zázrak.

Reklama

Související témata:

Načítám