Hlavní obsah

7 tipů na vlastnoručně vyrobené dárky

Foto: Möbelix

Dekoračním polštářkem nic nezkazíte. Obzvlášť když vychází z nejžhavějších bytových trendůFoto: Möbelix

Rádi vyrábíte vánoční dárky a hledáte inspiraci? Nebo jste se letos rozhodli darovat blízkým něco nového, co od vás ještě nikdy nedostali? V každém případě jste na správné adrese. Máme pro vás spoustu inspirace na efektní dárky, které není zase tak těžké vyrobit.

Článek

Bohémská duše ocení sluneční zrcadlo v boho stylu, ke kterému postačí jen kulaté zrcátko a obyčejné špejle nebo papírová brčka, případně závěsy na květináče zhotovené momentálně oblíbenou technikou makramé. V obou případech jde o vděčné interiérové dekorace, které zároveň plní praktickou funkci.

Foto: Möbelix

Sluneční zrcadla jsou poslední dobou mimořádně populární. Nemusíte pro ně do obchodu, stačí pár minut práce…Foto: Möbelix

Ideálním dárkem pro ty, kteří rádi zahálí nebo už jsou ve věku, kdy maximálně ocení pohodlí, budou kulaté boho polštáře s bambulkami. Kulaté polštářky můžete samozřejmě koupit, ale pokud jste zruční a umíte to se šicím strojem, zvládnete je vyrobit sami – třeba ze staré deky, závěsu nebo přehozu.

Foto: Möbelix

Vypadají jako zakoupené v renomované galerii. A přitom jste je za pár minut „spíchli“ doma!Foto: Möbelix

Pokud vyznává váš blízký spíše minimalismus, jistě ho potěší originální umění. Levným řešením jsou vlastnoručně vyšité obrazy ve stylu line-art. Hodí se do obýváku, předsíně i ložnice a inspiraci najdete v e-shopech s nejrůznějšími obrazy, plakáty a grafikami. Snažte se své dílo barevně ladit do stylu obdarovaného.

Foto: Möbelix

Terakota zapadá do aktuální módy přírodních materiálů. Její imitaci přitom zvládnete vyrobit i samiFoto: Möbelix

Univerzálním dárkem pro každého, kdo má rád dekorace do interiéru, bude efektní váza nebo květináč ve vzhledu terakoty. Její výroba je velmi jednoduchá, potřebujete jen vhodnou barvu a prášek do pečiva. Výsledkem je nádherně matný vzhled, díky němuž můžete dát nový život starým hrnkům, plastovým miskám nebo skleněné lahvi od mléka. A co do takové vázy či květináčku naaranžovat? Aktuálně in jsou sušené květy a pampová tráva, vybírat můžete i z rostlin umělých.

Foto: Möbelix

Přidělejte úložným košům ouška a oči – půvabný dárek pro nejmenší je rázem na světě!Foto: Möbelix

A nesmíme zapomenout na děti. Co by jim tak mohlo udělat radost? Jistě parádní domácí „schovka“ v podobě týpí, které je dnes hit. Nebo veselé úložné koše proměněné v roztomilé zvířecí parťáky. To se to bude hned snáz uklízet!

Tyto a další skvělé nápady najdete na blogu Möbelix v sekci Tipy a triky.

Reklama

Související témata:

Načítám