Hlavní obsah

Jak jsem zhubla 16 kg za 4 měsíce? S Elipse to zvládne každý!

Foto: Shutterstock

Ilustrační fotoFoto: Shutterstock

Veronika Koudelková (32 let) bojovala s nadváhou celý život. Zkusila mnoho diet, ale nikdy se jí nepodařilo udržet zdravý životní styl dlouhodobě. Rozhodla se pro razantní změnu s pomocí žaludečního balonku Elipse – moderní formy hubnutí bez operace.

Článek

„Uvědomila jsem si, že je opravdu třeba udělat razantní změnu, když jsme se s manželem začali pokoušet o miminko. Ačkoli jsme oba zdravotně v pořádku, tak se nám to nedařilo. Gynekolog mi doporučil snížení váhy. A měl pravdu. Už jenom to, že bych měla nabrat těhotenstvím dalších třeba 20 kilo, mě děsilo. Také jsem se dost zadýchávala a neměla jsem žádnou fyzičku.

Musela jsem zhubnout, nejen abych zvýšila šanci na těhotenství, ale také abych byla pro miminko zdravá. Po dlouhém pátrání jsem se rozhodla pro hubnutí pomocí žaludečního balonku. Zaujalo mě, že budu mít ‚hlídače‘ pořád u sebe po dobu několika měsíců a pomůže mi jíst správně a pravidelně. Po konzultaci a vyšetření u MUDr. Stanislava Adamce v Asklepionu jsme se rozhodli pro variantu žaludečního balonku Elipse,“ říká Veronika.

Foto: Asklepion

Balonek Elipse před zavedením a napuštěnímFoto: Asklepion

Balonek spolknete, žádná operace

„Zavedení balonku bylo velmi snadné a rychlé. První dva dny nebyly úplně příjemné a tělo si na balonek zvyká. Dodržovala jsem ale všechna doporučení a za několik dní jsem zapomněla, že balonek v žaludku mám. Jedla jsem malé porce, pomalu a více jsem jídlo vnímala, skvělé bylo, že jsem opravdu nikdy neměla hlad,“ vzpomíná Veronika a dodává:

„Abych jenom ‚málo nejedla‘, konzultovala jsem stravování s výživovým poradcem. Nastavil mi jídelníček tak, aby mi nechyběly žádné živiny a nebyla jsem třeba z menších porcí unavená. Vždycky mi zdravé stravování přišlo velmi složité, ale zjistila jsem, že při dodržování základních pravidel to žádná věda není. Začala jsem se také více hýbat, a pokud nejdu cvičit, tak se snažím alespoň hodně chodit.“

Foto: Shutterstock

Balonek Elipse představuje bezpečnou cestu k nastolení správných stravovacích návykůFoto: Shutterstock

Žaludeční balonek pomůže kompletně změnit životní styl

Balonek nejen vyplní žaludek, ale také snižuje produkci „hormonu hladu“, tudíž pak k pocitu sytosti stačí mnohem menší porce. Veronice opravdu balonek pomohl a hodlá si zdravě nastavený životní styl udržet i nadále.

„Moje celková zkušenost s balonkem je velmi pozitivní. Za čtyři měsíce jsem zhubla 16 kilo a ve zdravém životním stylu pokračuji dále. Doporučila bych jej každému, kdo bojuje s nadváhou a slabou vůlí. Balonek člověku v celém procesu hodně pomůže, ale hlavní je udělat změnu sám v sobě,“ říká.

Gastroenterologický specialista MUDr. Stanislav Adamec používá v Asklepionu několik druhů žaludečních balonků. Všechny pomohou k nedrastickému hubnutí. „Hubnutí s balonkem je vhodné téměř pro každého, základním předpokladem je BMI vyšší než 27. Na základě konzultace a gastroenterologického vyšetření břišní dutiny pak určíme, jaký typ balonku je pro daného pacienta vhodný. Za mě je to velmi bezpečná cesta změny životního stylu a nastolení správných stravovacích návyků,“ vysvětluje lékař.

Reklama

Související témata:

Načítám