Hlavní obsah

Jak pečovat o problematickou pokožku? Vyzkoušejte síru

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ať je to akné, ekzém, lupy, nebo lupénka, nějakou formu kožních problémů řeší téměř každý. Znáte to, zkoušíte všechno možné, ale nefunguje to. Máme pro vás jeden skvělý tip – síru! V Termálních lázních Velké Losiny v podhůří Jeseníků znají účinky síry a sirných termálních pramenů už po staletí.

Článek

Síra je minerál, který je důležitý pro lidský organismus a jeho zdraví. Patří dokonce k nejběžnějším prvkům v našem těle. Potřebujeme ji pro růst vlasů, nehtů a kůže. A síra také napomáhá v péči o pokožku, když zrovna není v kondici. Ne nadarmo je tento žlutý zázrak jeden z nejstarších a osvědčených prostředků v léčbě kožních onemocnění. I dnes je síra oblíbenou ingrediencí kožních lékařů. Síra je také významně obsažena v termálních pramenech, které vyvěrají v severomoravských lázních Velké Losiny. Patří mezi nejkvalitnější sirné prameny v České republice.

Foto: Adobe Stock

Síra příznivě působí na pokožkuFoto: Adobe Stock

Sirná termální voda z Velkých Losin je přírodní léčivý zdroj

Své o tom vědí i lázeňští lékaři z Termálních lázní Velké Losiny, kde se léčí jak onemocnění pohybového aparátu, tak i chronické kožní nemoci. „Termální voda s přirozeným obsahem síry významně napomáhá zlepšení stavu našich pacientů při lupénce, atopickém ekzému, akné a dalších chronických zánětlivých kožních onemocněních. Sirné termální prameny působí protizánětlivě, protisvědivě i analgeticky,“ říká garant dermatologické péče z lázní Velké Losiny MUDr. Lubomír Drlík.

Foto: Thermelove

Termální voda z Velkých Losin pomáhá léčit kožní problémy už po staletíFoto: Thermelove

Sirná termální voda hydratuje a zklidňuje pokožku

Bohužel ne každý má čas nebo možnost jezdit do lázní. Naštěstí je tu lázeňská dermokosmetika Thermelove, která byla vyvinuta společně s dermatology a dalšími odborníky. Její produkty obsahují jako hlavní složku sirnou termální vodu z lázní Velké Losiny. Termální vodu z Velkých Losin můžete zakoupit ve formě spreje. Stane se tak vaším užitečným společníkem doma, v práci i na cestách, který osvěží, hydratuje a doplní minerály. K hydrataci suché pokožky pomůže také hydratační mléko s termální vodou.

Ale co když je potřeba řešit závažnější, často chronické kožní obtíže? Pak doporučujeme sáhnout po řadě se sirnou termální vodou a přidanou sírou.

Foto: Thermelove

Produkty české dermokosmetiky se sírou ThermeloveFoto: Thermelove

S čím dermokosmetika se sírou pomáhá

Když se řekne problematická pleť, mnoho lidí si vybaví akné. Nevzhledné pupínky netrápí jen mladé lidi, ale nezřídka i dospělé. Síra v tomto případě pomáhá upravit tvorbu kožního mazu a přispívá i ke zklidnění pokožky. Osvědčeným prostředkem je zde sirné mýdlo Thermelove s 6 % síry nebo třeba gel na akné s 2 % síry.

Mezi zánětlivá chronická kožní onemocnění patří také lupénka, která jen v České republice postihuje na 200 000 lidí. Ideálním pomocníkem zde může být krém se sírou, který kůži hydratuje a zklidní.

Pokud máte problematickou pokožku se sklonem k ekzémům, lupénce, akné či jiným kožním problémům, může vám dermokosmetika Thermelove pomoci.

Reklama

Související témata:

Načítám