Hlavní obsah

Kde a za kolik vás omladí nejlépe? Zjistěte, jak dopadlo srovnání cen výplní

Foto: Shutterstock

Aplikace kyseliny hyaluronové se provádí ambulantně s efektem 6–12 měsícůFoto: Shutterstock

Estetická medicína zažívá zlatý věk. Mnohé celebrity už své zkrášlující procedury netají. A proč by měly? Ubrat si pár let už dávno neznamená vypadat jako vosková figurína, výsledky jsou přirozené a pomáhají ženám po celém světě cítit se více žensky. Jaký je rozdíl mezi výplněmi a botulotoxinem a ke komu se vydat?

Článek

Uvažujete o výplních, ale nevíte, zda pro vás bude lepší volbou botulotoxin, nebo kyselina hyaluronová? Zkušený lékař vám rád poradí, ale znát rozdíl není od věci. Ošetření jsou založena na odlišných principech.

Botulotoxin versus kyselina hyaluronová

Botulotoxin se používá k dočasné blokaci nervových zakončení u mimických svalů, což kůži nad těmito svaly vyhladí. Proto se v zásadě aplikuje do oblastí, jako je čelo, okolí očí a vrásky mezi obočím.

Výplně obsahující kyselinu hyaluronovou fungují na principu vyplnění vrásky a zadrží vodu až o tisícinásobku vlastního objemu. To z nich dělá ideální nástroj pro boj s vráskami v dolní části obličeje. Jsou-li aplikovány na správné místo v podkoží, vráska nad ním se vyhladí. Pokožka je pak také daleko hydratovanější.

Svěřte obličej zkušeným

Pro zákrok zvolte lékaře s praxí a pevnou rukou. Při nesprávné aplikaci hrozí komplikace – výplň pod kůží se posune na špatné místo, vznikají modřiny nebo infekce a hrozí průnik výplně do cévky či žilky. Komplikace se vyskytují jen výjimečně, ale i tak je potřeba zvolit zkušeného odborníka.

Jak vybrat kliniku?

Skvělým zdrojem informací je největší nezávislý portál o estetické medicíně v ČR estheticon.cz, zde se můžete podívat na profily lékařů či klinik. U osob i pracovišť najdete hodnocení od klientů, kteří zákroky podstoupili a o svoji zkušenost se rozhodli podělit.

Kolik omlazení stojí?

Cena procedury se odvíjí od druhu výplně, která je při zákroku použita, a proto cenu zjistíte až po konzultaci s lékařem. Vyvarujte se příliš levných nabídek a upřednostněte kvalitní výplně od renomovaných výrobců.

Jaké kliniky vedou?

Pro srovnání pracovišť byla využita data z webu estheticon.cz. Hlavními kritérii se staly ceny zákroků a reference. Abychom vám ulehčili rozhodování, zhodnotili jsme pro vás kliniky poskytující výplně kyselinou hyaluronovou dle počtu recenzí a celkového skóre:

Řazení dle referencí

Foto: Estheticon

Řazení dle referencíFoto: Estheticon

Jak si stojí nejlepší kliniky v porovnání cen výplní, zjistíte z tabulky níže. Uvedená cena se týká většinou stejného preparátu, ale pokud jej dané pracoviště nenabízí, vybrali jsme podobný výrobek jiné značky. Informace jsou ze začátku roku 2022.

Řazení dle ceny výplně

Foto: Estheticon

Řazení dle ceny výplněFoto: Estheticon

Pro srovnání dalších klinik navštivte www.srovnavacvyplni.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám