Hlavní obsah

Připravte se na léto aneb 4 top trendy pro vaši zahradu

Foto: Möbelix

Foto: Möbelix

Teplých slunečných dnů přibývá, a tak je nejvyšší čas vyladit venkovní prostor pro letní bydlení. INspirujte se následujícími trendy v zahradním nábytku i doplňcích.

Článek

Výhodou současné nabídky venkovního nábytku je široká škála designů, stylů i kategorií. Vybere si tak doslova každý. A jaké jsou aktuálně největší hity, jimiž se můžete INspirovat?

Boho styl

Už delší dobu vládne bydlení uvolněná bohémská atmosféra. Platí to nejen pro obývací pokoje či ložnice, ale i venkovní prostory. Čím se vyznačuje? Především oblibou přírodních materiálů a etno motivů, na škodu nejsou ani vintage prvky a trocha té patiny… Na terase v boho stylu by rozhodně neměly chybět koberce, lucerny z bambusu a ratanu nebo makramé dekorace. Uplatní se tu i terakotové květináče a keramické či dřevěné sošky. Převažuje ladění do zemitých tónů, ale pokud máte raději „barvičky“, můžete směle sáhnout po chladivé modré, tyrkysové nebo jadeitově zelené.

Foto: Möbelix

Pro boho styl nábytku jsou typické také různé výplety v přírodním vzhledu. Zahradní židle Tani, 3 999 KčFoto: Möbelix

Zahradní pergoly a altány

Udělejte dojem! Vybudujte si na zahradě svébytné „pokoje“, kde se můžete oddávat nerušenému odpočinku nebo veselým hovorům a hostinám s přáteli. Pomohou vám s tím jednoduché zahradní stavby, které jsou postavené během chvilky – jako jsou pergoly či pavilony. Ať už pod ně umístíte prostorný stůl s pohodlnými křesly, nebo sedací soupravu, vaši hosté budou u vytržení. Výhodou je, že nemusíte rušit program, ani když se dostaví vydatná letní přeháňka.

Foto: Möbelix

Vytvořte si svou luxusní jídelnu či obývák pod širým nebem. Pergola Florida, 59 999 Kč Foto: Möbelix

DIY tip: Kreativní a šetrné duše možná zaujme možnost vyrobit si velkorysé a INdividualizované sezení z palet. Doplňte ho stylovými sedáky a budete IN!

Relaxační ostrůvky

Chtěli byste si na své terase či zahradě připadat jako hollywoodské celebrity? S relaxačními ostrůvky toho dosáhnete i bez hvězdné kariéry. Oddávejte se celodennímu snění na pohodlné venkovní pohovce s parametry menšího lůžka. Hitem jsou především ty s oblými tvary – zcela v duchu aktuálně populárního organického designu. Slušet jim budou neutrální tóny, vedle ale nešlápnete ani s výraznějšími odstíny.

Foto: Möbelix

Také už se nemůžete dočkat, až si po obědě uděláte venku siestu? Relaxační ostrůvek Lucien, 9 999 KčFoto: Möbelix

Příjemné pastely

U odlehčeného nábytku z plastu či kovu se nebojte sáhnout po tlumených tónech modrozelené, růžovooranžové či pudrově růžové. S výraznějšími odstíny však pracujte spíše jako s kořením, můžete se řídit třeba poměrem 60 : 30 : 10 a jarními interiérovými trendy.

Foto: Möbelix

I ten nejmenší venkovní prostor si zaslouží šik nábytek! Sada na balkon Mariella, 3 299 KčFoto: Möbelix

Pokud dáváte přednost nadčasovému vzhledu nábytku, pak tuto svěží paletu využijte spíše na textilních doplňcích či na obalech květináčů. Tak co, který z těchto trendů oslovil právě vás?

Související témata:

Načítám