Hlavní obsah

Rekonstrukce podkroví: Proměňte nevyužitý prostor v prosvětlený pokoj

Foto: Fakro

Foto: Fakro

Rekonstrukce podkroví vám nabízí nejen možnost získat další obytné místnosti, ale také příležitost vnést do domova více tepla a světla. Vykouzlete útulný prosvětlený prostor s jedinečnou atmosférou. Chytře, energeticky efektivně a s dodržením všech předpisů. Nyní navíc se státní dotací!

Článek

Ještě než se pustíte do plnění svého snu o prosluněném podkroví s množstvím velkých střešních oken umožňujících výhled na nebe nebo do krajiny, je třeba zaměřit se na určité technikálie.

Světlá výška podkroví musí dosahovat minimálně 230 cm, v místech zkosení pak alespoň 110 cm. Příliš nízké podkroví není vhodné.

I pro ideální počet střešních oken existují normy. Plocha, kterou zabírají okna, by měla odpovídat alespoň 10 % plochy podlahy. Aby podkroví působilo vzdušně, ponechejte jej co možná nejotevřenější bez množství zdí a příček. U šikmin můžete vytvořit prostor pro uložení věcí.

Statik posuzuje stávající střešní konstrukci, zda je v dobrém stavu. Pro většinu rekonstrukcí podkroví je nutné získat stavební povolení s projektovou dokumentací.

Foto: Fakro

Střešní okna Fakro Z-Wave na dálkové ovládáníFoto: Fakro

Moderní střešní okna = prosvětlený interiér bez přehřívání

Moderní střešní okna zaručí nejen dostatek denního světla, ale díky vynikajícím termoizolačním vlastnostem také zabrání přehřívání interiéru. Dopřát si tak můžete vyšší počet větších oken bez obav z horka i v letních měsících.

Abyste si zvýšili komfort, podpořili minimalizaci průniku tepla zvenčí či dosáhli většího soukromí, opatřete okna funkční stínicí technikou. Vezměte v úvahu orientaci oken – zatímco těm umístěným na severní stranu postačí vnitřní doplňky, jako jsou žaluzie nebo rolety, ta orientovaná na jih zastiňte vnějšími markýzami nebo roletami na střešní okna.

Foto: Fakro

Venkovní markýza Fakro AMZ na střešní oknoFoto: Fakro

Objevte skutečně ekologická okna GREENVIEW

Střešní okna Fakro GREENVIEW, to je revoluční novinka na trhu konstruovaná za účelem snížení spotřeby energie při vytápění. V kombinaci s ventilační klapkou dokážou ekologická okna GREENVIEW přivádět čerstvý vzduch zvenčí, aniž by se místnost ochlazovala či přehřívala. Splňují jak vysoké bezpečnostní standardy, tak také estetické požadavky moderní doby.

Foto: Fakro

Střešní okno Fakro GREENVIEW s ventilační klapkouFoto: Fakro

Foto: Fakro

Okno Fakro GREENVIEW v antracitovém provedeníFoto: Fakro

Dopřejte si balkon bez nutnosti jej stavět

Chcete si užít výhled do okolí a pocit, že jste venku, ale váš projekt s náročnou přístavbou balkonu nepočítá? Do malých podkrovních pokojů nebo bytů zvolte balkonová střešní okna. Skládají se ze dvou křídel – to spodní se při vyklopení promění v zábradlí/čelo balkonu a to druhé ve stříšku.

Foto: Fakro

Balkonové střešní okno Fakro GREENVIEWFoto: Fakro

Do vnitřních chodeb, šaten, malých koupelen v podkroví zvolte tubusové světlovody, které světlo zachytávají do kupole, aby jej následně rozvedly do útrob domu.

Odborné poradenství vám poskytnou technici FAKRO.

Související témata:

Načítám