Hlavní obsah

Snídaně: Jak na perfektní start každého dne

Foto: Möbelix

Dopřejte si pocit jako v té nejlepší společnosti. Sklenice na long drink Skye, 2 druhy (139 Kč).Foto: Möbelix

Víte, jaké jsou dva hlavní důvody, proč byste neměli vynechávat snídani? Prozradíme vám je! A k tomu přidáme spoustu nápadů i tipů, jak by mělo první jídlo dne vypadat a jak si ho pořádně užít.

Článek

Prvním důvodem je, že správně poskládaná snídaně nastartuje váš den a dodá tělu potřebnou energii na všechny aktivity, které vás dopoledne čekají. Druhým pak skutečnost, že je to skvělý způsob relaxu a možnost, jak ještě strávit pár minut se svými blízkými. Vyhraďte si proto na snídani minimálně 20 minut.

Co by měla snídaně obsahovat

Ideálně vše, co tělo potřebuje: bílkoviny, sacharidy a tuky. Zapomínat byste neměli ani na vitaminy či vlákninu. O bílkoviny se postarají vajíčka, o zdravé tuky a sacharidy zase celozrnné chleby se semínky či ořechy.

Foto: Möbelix

Rozveselte si ráno barvami – jí se přece i očima! Jídelní souprava Inka (1299 Kč/18 ks). Foto: Möbelix

Určitě se nebojte dopřát si kávu nebo černý čaj, ráno je to dovoleno. Protože však oba nápoje odvodňují, určitě si k nim dejte ještě sklenici vlažné vody, minerálky nebo ovocný čaj. A skvělým chutným zdrojem vitaminů a vlákniny bude vlastnoručně vyrobené domácí smoothie či ovocný salát.

Foto: Möbelix

Bez prkénka pořádný krajíc neukrojíte. Kuchyňské prkénko Gerry (599 Kč) a Bamboo (169 Kč).Foto: Möbelix

Jak ji vyladit do detailu

Neodbývejte se jen pitím z hrnku položeného na lince a ukusováním chleba vestoje. Hezky se posaďte za náležitě prostřenou tabuli – uvidíte, jak budete mít hned z celého dne před sebou lepší pocit. Začněte běhounem či trendy prostíráním, dobrou náladu dodají barevné talíře nebo alespoň hrnečky. Milujete müsli? Udělejte si radost tím, že je naservírujete v pěkných mističkách z kameniny. Z látkového ubrousku vyrobte kapsu a zasuňte do ní všechny potřebné příbory. A oblíbený džus si klidně dopřejte ze sklenky na víno nebo long drink. Ať to má styl jako na dovolené!

Foto: Möbelix

Je libo švédský stůl? Servírujte potraviny v šik dózách. Dózy na potraviny Svea (249 Kč) a Hedvig (od 259 Kč).Foto: Möbelix

Potřebujete se namotivovat, protože vás čeká významný den? Odměňte se hned po ránu nadýchaným cappuccinem nebo horkou čokoládou s kopečkem šlehačky z vašeho profi kávovaru. Že už nestíháte? Udělejte si určitě kávu s sebou – do nějaké parádní termosky. Zlepší vám náladu, když budete v práci zrovna řešit nějaký zapeklitý úkol. Stejně jako vzpomínka na velkolepou snídani s vašimi nejbližšími!

Související témata:

Načítám