Hlavní obsah

Tradičně, nebo v duchu trendů? Čím ozdobit vánoční domov

Foto: Möbelix

Klasická červenozelená kombinace snese hodně, kromě bílé ji můžete oživit černou a rozzářit zlatou!Foto: Möbelix

Přemýšlíte, jak letos pojmout sváteční výzdobu? Chcete jen trochu oživit tradici, nebo byste rádi zkusili něco nového? Žádné obavy, řešení se najde pro každého.

Článek

Každoročně se před Vánoci představují aktuální trendy ve slavnostním dekorování. Výhodou je, že bývají velmi pestré a najdou se v nich jak vyznavači klasiky, tak milovníci neotřelého a inovací. Nejinak je tomu i letos!

Tradice v moderním hávu

Nedáte dopustit na červenozelené Vánoce? Tak to jste tu správně. Vneste oba odstíny do interiéru pomocí bytového textilu: závěsů, polštářků, plédů nebo koberců.

Foto: Möbelix

Máte-li rádi střídmě vyzdobený interiér, vsaďte na zelené a červené textilní doplňky.Foto: Möbelix

Nesmrtelnou sváteční „dvojku“ skvěle doplní šik černá – výslednému dojmu dodá moderní ráz! Ať už jsou to minimalistické kovové svícny, příbory, lucerny nebo různé závěsné dekorace. Bílé a zlaté baňky oživí právě černé kouličky. Zelené je na stromečku dost, tak teď už je na řadě jen ta červená - třeba v podobě módních papírových ozdob.

Foto: Möbelix

Nezapomínejte ani na ložnici. Povlečení s vánočním motivem doplňte měkkým plédem a kožešinou.Foto: Möbelix

Vánoce v glamour stylu

Milujete Vánoce a považujete je za nejslavnostnější příležitost v roce? Pak vám jistě udělá radost oslavit je se vší parádou. Eleganci dodá decentnější podoba červené vínová, lesk a třpyt zase zlaté detaily. A to vše šarmantně doplní růžové detaily.

Foto: Möbelix

Na stole nakonec nemusí být mnoho dekorací – jejich funkci zastane zlatý etažér, příbory nebo zlatý vzor na nádobí.Foto: Möbelix

Pokud hledáte něco originálního a zároveň stále hodného Vánoc, glamour ladění je to pravé ořechové! Jak na to? Vínovou použijte na textiliích, třeba závěsech nebo čalounění židlí. Ideálním materiálem pro tento styl je samet.

Foto: Möbelix

V ložnici můžete k elegantní vínové připojit i hořčicově žlutou a světle růžovou. Foto: Möbelix

Nemáte-li židle v těchto tónech, nevadí! Černé, tmavě modré nebo šedé židle klidně doplňte sametovým polštářkem. Na tabuli nesmí chybět zlaté svícny a příbory, špetku růžové zastoupí sklenice nebo jídelní servis.

Foto: Möbelix

Manšestrovou pohovku zútulňují plyšové a manšestrové polštářky. Černá dodává na vážnosti.Foto: Möbelix

Severská střídmost osvěžená zelenou

Zamilovali jste si skandinávskou jednoduchost? Pak vězte, že interiéru laděnému do béžových odstínů rafinovaně dodáte vánoční atmosféru použitím zelených detailů. Ovšem v tlumených tónech, jako je šalvějová, mátová nebo olivová. To vše opět skvěle podtrhne černá – třeba na nádobí, prostírání nebo příboru. Samozřejmě máte na výběr i ze svícnů, luceren a dalších dekorativních prvků. Záleží jen na vašem vkusu či vlastněném mobiliáři.

Foto: Möbelix

Slavnostní tabuli v přírodním stylu bude slušet zelené prostírání a nádobí z kameniny.Foto: Möbelix

Béžová pak má své zastoupení nejen na dřevěných detailech nebo pohovce, ale také třeba na koberci, kožešinách nebo půvabných papírových hvězdách.

Tak co? Už víte, jak během adventu či těsně před svátky nazdobíte svůj domov? Ať už se rozhodnete pro jakýkoli z aktuálních trendů, získáte příjemnou vánoční atmosféru!

Související témata:

Načítám