Hlavní obsah

Konec trápení jménem atopický ekzém

Reklama

Atopická dermatitida postihuje dospělé i nejmenší děti. Jak bojovat s ekzémem v jeho akutní i chronické fázi? Vyzkoušejte inovativní dermokosmetiku bez kortikoidů a ulevte svému trápení.

Článek

Toto chronické, neinfekční kožní onemocnění je charakterizováno suchou, svědivou, olupující se pokožkou. Nejčastěji se objevuje u dětí. V 60 procentech případů se atopická dermatitida projeví již během prvního roku dítěte, z 90 procent ještě před pátým rokem věku. V současnosti nemoc sužuje každé páté dítě na světě, ale nevyhýbá se ani dospělým.

Dermokosmetika Eucerin AtopiControl

Atopický ekzém se objevuje cyklicky. Během „klidových“ fází se pokožka zdá být bez příznaků, zánět však stále přetrvává pod jejím povrchem. Při podráždění ale pokožka začíná svědit. Tím se dostáváme do začarovaného kruhu, protože cyklus svědění a škrábání pokračuje akutní fází tohoto kožního onemocnění. Škrábání oslabuje přirozenou ochranu pokožky, a tak mohou bakterie proniknout kůží a způsobit infekci. Nepříjemné projevy lze však zmírnit nebo oddálit pravidelnou a dlouhodobou péčí o pokožku.

Nejčastěji se toto chronické onemocnění objevuje u dětí

Dermokosmetika Eucerin AtopiControl – v čem tkví její síla?

Řada AtopiControl dermokosmetické značky Eucerin je speciálně navržena pro suchou a svědicí pokožku se sklonem k atopickému ekzému, kterou lze používat již od třech měsíců věku!

Základní péči představuje Eucerin AtopiControl tělové mléko a krémy. Ty pomáhají předcházet vysušování pokožky a tím prodlužují klidovou fázi. Obsahují omega-6 mastné kyseliny z oleje pupalky a z jadérek vinných hroznů, které zajišťují vláčnost pokožky a pomáhají obnovit ochrannou kožní bariéru, a licochalcon A, silnou protizánětlivou látku z kořenů lékořice čínské, která rychle zmírňuje zarudnutí a pomáhá tlumit záněty.

V 60 procentech případů se atopická dermatitida projeví již během prvního roku života dítěte, v 90 procentech ještě před pátým rokem

Pro období, kdy dojde ke vzplanutí atopického ekzému, byl speciálně vyvinut Eucerin AtopiControl Acute krém. Klinická studie ukazuje srovnatelný kosmetický účinek Eucerin AtopiControl Acute krému s účinky jednoprocentní hydrokortizonové masti na atopickou pokožku. Acute krém ale není klasifikován jako léčivo a nenahrazuje dermatologickou léčbu.

Aby péče o atopickou pokožku byla kompletní, je vhodné používat také Eucerin AtopiControl Sprchový a koupelový olej, který pokožku jemně myje a zklidňuje.

Řada AtopiControl dermokosmetické značky Eucerin je speciálně navržena pro suchou a svědicí pokožku se sklonem k atopickému ekzému

Testováno spotřebiteli – podívejte se na fotky a názory

Čtenáři serveru Proalergiky.cz měli možnost otestovat Eucerin AtopiControl Acute krém. Pro 92 procent spotřebitelů byl krém natolik přesvědčivý, že jej hodlají nadále používat. Podívejte se na jejich názory a fotky.

Reklama

Načítám