Hlavní obsah

Konečně zapomeňte! Tohle jsou nejčastější falešné signály, že vás ex stále miluje

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozešel se s vámi, ale vy stále doufáte v jeho návrat. Z jeho chování usoudíte, že vás stále miluje. Opravdu? Tohle jsou nejčastější věci, které zhrzené ženy mylně pokládají za důkaz zájmu svého ex.

Článek

Není výjimkou, že ženy po rozchodu, někdy i velmi dlouho poté, doufají v návrat svého ex. V jeho chování vidí jasné důkazy toho, že je stále miluje. Jenže podle britské sexpertky Tracey Cox se mýlí. Následující „signály“ opravdu neznamenají, že vás nosí v srdci a vrátí se!

Stále mi je nablízku

Včera jel do práce stejným autobusem jako vy? Pořád nakupuje ve stejném supermarketu, takže se občas potkáváte? Pravidelně chodí na oběd do „vaší“ restaurace? Bohužel, tohle nic neznamená. Opustil vás, nikoli své staré návyky. Proč by měl s výměnou partnerky měnit i obchod, kde kupuje chleba? „Nepřisuzujte jednání svého ex příliš velký význam. Skoro vždycky je to spíš vaše zbožné přání a způsob, jak se uměle udržujete v zoufalém doufání,“ zdůrazňuje Tracey Cox.

Když je opilý, touží po mně

Říká se, že ve víně je pravda. Není to tak jednoznačné. Pravda je taková, že většina lidí v opilosti cítí potřebu něhy, objetí nebo sexu. A když není poblíž nikdo jiný, prostě zvednou telefon a zavolají bývalé lásce. Je to hloupý zlozvyk. To samé platí i pro situace, kdy za vámi v opilosti přijde, a skončíte v posteli. Ani to není důkaz lásky! „Nejste jediné, kdo si idealizuje minulost. I váš ex to dělá. Jenže vy to děláte za střízliva, on když je namol,“ upozorňuje Tracey Cox.

Foto: bbernard, Shutterstock.com

V opilosti dělají lidé různé věci, ale druhý den toho litují. Takže vyznání lásky pod vlivem alkoholu opravdu neberte vážněFoto: bbernard, Shutterstock.com

Schválně, jak to pak vypadá druhý den po tomto opileckém excesu? Zavolá vám a řekne třeba: „Omlouvám se, že jsem včera volal opilý, ale trvám na tom, co jsem říkal.“ Sotva... Nebo dělá mrtvého brouka, případně pošle strohou omluvnou SMS, že byl mimo? Nic neznamená ani to, že s vámi spí opakovaně. Tedy pokaždé, když to přežene s alkoholem. Podívejte se pravdě do očí. Bolí to, ale faktem je, že v takovém případě jste jen holka na telefon, snadný a bezpečný sex, eskort zadarmo.

Prozatím si nenašel náhradu

Tak za prvé, jak si můžete být tak jisté, že je opravdu single? Řekli vám to společní přátelé? Nebo si do svého profilu na sociální síti nedal fotky s novou holkou po boku? Ani jedno není důkaz. Pokud jste se rozešli před krátkým časem, možná se jen nechce novým vztahem chlubit, aby vás neranil.

I kdyby se ještě nezamilovat do jiné, neznamená, že miluje vás. „Je celá řada důvodů, proč lidé zůstávají po rozchodu nějaký čas sami. Jsou šťastní ve své relativní samotě, užívají si svobody, volnosti a využívají možnosti, které se jim nabízejí,“ vysvětluje Tracey Cox.

Ptá se na mě

To, že se s vámi rozešel, neznamená, že jste mu ukradená. Logicky se tedy vašich společných přátel občas zeptá, jak se máte. Nezaměňujte běžnou slušnost za zájem a lásku. Přát vám štěstí není totéž jako chtít vás zpět. Pro spoustu mužů je to navíc jen obyčejná součást společenské etikety. A pozor, ti méně charakterní se ptají, protože jim je příjemné poslouchat, že jste se přes rozchod ještě nepřenesla. Posilují si tak své ego.

Foto: George Rud, Shutterstock.com

Zajímá ho, jak se máte? Ani z toho nelze usoudit, že k vám ještě chová láskyplné cityFoto: George Rud, Shutterstock.com

Sleduje mě na sociální síti

Ani rozchod není důvod, že si vás vyškrtne ze svých internetových přátel. A že vám občas lajkne nějakou fotku, nebo napíše komentář? Bohužel to nic neznamená. Většina lidí je jen zvědavá, co jejich ex dělá, jak žije bez nich. Tak proč by se nemrkli na váš profil...

S novou známostí není šťastný

Opravdu? Jak to víte, žijete s nimi, nebo vám to ex řekl? Kdyby nakrásně ano, jak dlouho hodláte čekat, až se s ní rozejde? Měsíc, rok, dva nebo deset? A kde berete jistotu, že až s ní skončí, půjde za vámi? Vymaňte se z minulosti a jděte vstříc budoucnosti. Je to kruté, ale platí jediné: Pokud by vás ex skutečně miloval, byl by v tuhle chvíli s vámi!

Jak to máte se svým bývalým vy?

Související témata:

Načítám