Hlavní obsah

Sex s ex aneb Je žhavé milování na rozloučenou dobrý nápad?

Foto: Lucky Business, shutterstock.com

Rozloučit se s partnerem sexem? Může to vypadat jako hezké gesto, ale je to také velké rizikoFoto: Lucky Business, shutterstock.com

Reklama

Rozešli jste se, řekli si, že je konec, a teď nastal okamžik loučení. A než za sebou zabouchnete dveře, dopřejete si poslední žhavé chvilky, jakýsi rozlučkový sex. Kdy je to dobrý nápad, a kdy vůbec?

Článek

Podle zastánců rozlučkového sexu je to podobné, jako když se rozhodnete od zítřka přestat kouřit. Víte, že ten den bude těžký, ale stejně si maximálně vychutnáte každé potažení ze své poslední cigarety.

Ale tak jednoduché to není. „Porozchodový sex je jakési území nikoho, není to ani minulost, ani budoucnost, je to teď. Možná krásné teď, ale pro řadu lidí následně velmi bolestivé. Buďte tedy hodně opatrní, než k tomu přistoupíte,“ říká britská sexpertka Tracey Cox. Ta v deníku Daily Mail zveřejnila situace, kdy je rozlučkový sex super nápad, a kdy naopak vše jen zhorší.

Kdy ano

Klidný rozchod – Pokud jste se oba v naprosté pohodě shodli na tom, že jste došli na konec společné cesty, a oba se těšíte na svůj nový život, může to být opravdu hezké a stylové rozloučení. Bohužel jen málo rozchodů se obejde bez výčitek, zášti a pocitu zrady.

Jasné podmínky – „Jedním z velkých rizik rozlučkového sexu je následná zmatenost. To co teď jsme? Příležitostní milenci, přátelé s výhodami, nebo nic?“ varuje Tracey Cox. Pokud porozchodový sex, tak jedině za jasně daných podmínek, které předem prodiskutujete.

Foto: Marina Svetlova, shutterstock.com

Pokud mezi vámi nepanuje zášť a máte jasno, že nejde o návrat, může to být fajnFoto: Marina Svetlova, shutterstock.com

Čistě vaše volba – Nenechte se zmanipulovat a zatlačit do postele ex partnerem, který vás zná a samozřejmě ví, co na vás funguje. Z takového sexu nebudete mít žádné výhody, naopak se potom budete cítit zneužité (především emočně) a budete se nenávidět za to, že jste to dovolily.

Sex byl vždy priorita – Některé vztahy jsou založené především na emocionální blízkosti, jinde je tím hlavním styčným bodem sex, vášeň a touha. Pokud je to váš případ a oba jste dostatečně emočně vyzrálí, poslední sexy divočina může být celkem fajn.

Kdy ne

Jste zraněné– Rozchod vás bolí, partnerův odchod vám zlomil srdce, protože o něj stále stojíte. „Máte sex s někým, koho milujete, toužíte s ním být, ale víte, že za chvilku navždy odejde. To je pro mnoho lidí víc, než dokážou unést,“ tvrdí Tracey Cox.

Když nejsou stanovené podmínky – Pokud si nejste jisté, zda jde o rozlučkový, nebo usmiřovací sex. Není totiž nic horšího než se splést, myslet si, že se usmiřujete, a pak si rozchod vlastně prožít znovu.

Když doufáte v návrat– Pokud stále věříte tomu, že se k sobě jednou vrátíte, že váš partner zjistí, jak moc vás miluje a nemůže bez vás žít. To se totiž stává jen málokdy, a vy jen budete mít pocit, že jste mu dala něco, co si nezasloužil, že jste byla „okradena“.

Foto: Lucky Business, shutterstock.com

Doufat, že po sexu bude vše jako dřív a on si rozchod rozmyslí, je nebezpečnéFoto: Lucky Business, shutterstock.com

Ze soucitu – Mít sex s někým jen proto, že je vám ho líto, že máte výčitky, že jste ho zranili, není vůbec dobrý nápad. Nepomůžete mu, naopak jeho bolest jen prohloubíte.

Pokud byl zlý – Konečně jste se odhodlaly odejít od muže, který vás trápil, léta vám ubližoval (psychicky či fyzicky)? Na rozlučkový sex zapomeňte! „Intimní sblížení by mohlo obnovit pouto, které vás k němu táhne, a mohla byste začít pochybovat o svém rozhodnutí. Pokud je vám s někým mizerně, trápí vás, prostě ho ze svého života vykopněte a dál se jím nezaobírejte,“ radí Tracey Cox.

Když váháte – Rozešli jste se, ale vy si stále nejste jistá, zda je to dobrý nápad? Rozlučkový sex vaši nejistotu jen prohloubí. Když máme tak super sex, proč se vlastně rozcházíme? Jednoduše zapomenete na to, že není důležité jen to, jak vám je, když máte sex, ale jak vám to klape, když ho zrovna nemáte.

Měly jste někdy s vaším ex rozlučkový sex? Užily jste si to, nebo jste toho pak litovaly?

Reklama

Související témata:

Načítám