Hlavní obsah

Kosmetika na míru. Pro zralé ženy

Foto: Thinkstock

Odhalte blahodárné účinky přírodních látekFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známe to, po čtyřicítce vrásky neschováme, máme suchou pleť, mladší z nás trápí akné, o celulitidě ani nemluvě... Ale jak to, když máme plnou skříňku kosmetiky a o pokožku pečujeme každý den? Fígl je ve správném výběru ingrediencí v našich kosmetických přípravcích. Prostě granátové jablko ocení spíše zralá žena než „dvacítka" se smíšeným typem pleti!

Článek

Nesledujeme složení na lahvičkách s krémy, protože tomu „nerozumíme“? Chyba! Buďme chytré, najděme si správnou přísadu dle našeho problému a mějme pleť zdravou, krásnou, zkrátka dokonalou!

Citronová tráva

Citronová tráva, nebo jak se mnohdy dočteme na obalu Lemongrass, pochází z Indie a její extrakt má silné protizánětlivé účinky. Hodí se k ošetření pleti s akné, vypíná pokožku a pomáhá i proti namoženým svalům. Vyzkoušet ji můžeme v pěsticím tělovém oleji Dr. Hauschka, který pokožku zpevňuje a je tak ideálním bojovníkem proti celulitidě, zároveň je doporučován i pro těhotné ženy jako prevence proti striím.

Granátové jablko

Čím je granátové jablko tak výjimečné? Je doslova plné antioxidantů a má vysoce regenerační účinky. Dokáže předcházet projevům stárnutí a je tak ideální pro ženy nad 40 let. Navíc má prý schopnost napravovat škody způsobené slunečním zářením. Chcete jeho účinky vyzkoušet? Produkty s granátovým jablkem jsou zejména u značek Weleda nebo The Body Shop.

Mořské řasy

Mořské řasy v sobě skrývají mnohonásobně více výživných látek, antioxidantů a minerálů než „pozemské“ rostliny. V poslední době se čím dál častěji objevují i v našich jídelníčcích, zkusme jim dát proto šanci i na poli kosmetiky. Tento zázračný výtažek objevíme ve složení mnoha krémů, dobrá je také „mořská“ kosmetika Thalgo, která řasy jemně mele a přidává do produktů.

Aloe Vera

Účinky Aloe Vera již ověřilo mnoho z nás. O této rostlince víme, že má zklidňující schopnosti a pomůže naší načervenalé pokožce po dlouhém dni stráveném na sluníčku. Mimo to ale pokožku skvěle zásobuje vlhkostí a vypíná ji, je tedy ideální příměsí i do produktů určených na pleť. Pokud nemáme vlastní rostlinku a nemůžeme využívat šťávy z rozříznutého listu, vyzkoušejme vychytávku ve formě pleťových tamponků Bel Lotion Pads, které kromě jemného odličovadla obsahují právě i výtažek z aloe. Zvládneme tak čištění i ošetření pleti v jednom kroku.

Bambucké máslo

Bambucké máslo, které se získává ze semen plodů ořechu Shea, si vychvaluje spousta žen. Proniká do nejhlubších vrstev pokožky a dopřeje nám tak opravdu luxusní hydrataci. Hodí se pro sušší pokožku, díky svým zklidňujícím schopnostem ji snese i pleť postižená ekzémy. Má protizánětlivé účinky, urychluje hojení popálenin a navíc neucpává póry. Dopřát si můžene stoprocentní bambucké máslo (Saloos), pokud nám přijde příliš hutné, vyzkoušejme ho jen jako příměs (například L´Occitane).

Růže

Olej z růží je používán již po staletí. Skrývá se v nich spousta prospěšných látek, které obnovují pleťové buňky, zpomalují proces stárnutí, zklidňují a působí protizánětlivě. „Růžová“ kosmetika je ideální zejména pro suchou pleť. Jsme-li tento typ, ideální je pro nás Růžový krém Dr. Hauschka, který se prodává neuvěřitelných čtyřicet let a bez kterého se neobejde ani Kate Moss, hydratační krém Rose od Lavery nebo přípravek z řady Rose od značky Oriflame.

Zajásala jste při objevu krému s vaší oblíbenou přírodní přísadou? Dejte si pozor na to, kolik jí tam je! Sledujte především první místa ve složení. Pokud najdete růži až někde na konci, příliš jí tam nebude. Klíčové jsou první tři, čtyři ingredience!

Reklama

Související témata:

Načítám