Hlavní obsah

Koupelna jako oáza klidu a odpočinku

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Není nad to se po dlouhém dni v práci zavřít v koupelně a dopřát si pár chvil jen pro sebe. Byla by škoda, kdybychom tu jen rychle vyřídili to nejnutnější a nevyužili relaxační potenciál, který nám koupelna skýtá.

Článek

Aby se nám dobře relaxovalo a mohli jsme si dopřát trochu toho domácího wellness, je nejprve zapotřebí vytvořit si prostředí, ve kterém se budeme cítit dobře. Proto se při zařizování koupelny neomezujte jen na základní vybavení.

Hřejivé dřevo

Do koupelny vybíráme materiály statečně odolávající vodě. Keramiku, chrom, sklo, cementovou stěrku… Ty však samy o sobě působí stroze a chladně. Na takovém místě se nám nebude chtít příliš dlouho zůstávat. Skvělý způsob, jak koupelnu „zateplit“, jsou detaily a doplňky ze dřeva. Stojany na ručníky, koše na prádlo, úložné boxy z masivu, ale také bambusové kartáče nebo polička na vanu, to vše udělá v prostoru velkou službu. Když to ještě doplníme textilem a drobnostmi v pastelových odstínech, získáme mimořádně příjemné prostředí.

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Bambus i akátové dřevo vhodné do vlhka si báječně rozumí s pastelovými odstíny růžové, tyrkysové a hořčicovéFoto: XLMX obchodní s.r.o.

Textil dělá domov

Ručníky, osušky, ale také předložky nebo sprchové závěsy dodají koupelně na útulnosti. Kromě již zmíněných pastelových odstínů si můžeme pomoci zajímavými motivy. Za závěsem s exotickými květy si budeme připadat jako u vodopádu na některém z tropických ostrovů. Motiv Buddhy nebo mandaly zase navodí zenový klid, a tak se můžeme nerušeně oddávat meditaci. V obou případech bude působivé, když celkové vyznění doplníme přírodní dekorací v podobě oblázků, které jsme našli na procházce nebo si je přivezli z dovolené.

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

K exotickým a etno motivům se skvěle hodí dřevěné doplňky. Dřevěný nábytek s perforacemi a mezerami působí vzdušným dojmem, navíc skutečně dýchá a zabraňuje vzniku plísníFoto: XLMX obchodní s.r.o.

Pořádek a harmonie

Určitě by se nám moc nedařilo naladit na vlnu relaxu, pokud by se kolem nás povalovaly neuklizené věci. Udržet pořádek ve většinou malé koupelně je složité, ale o to více důležité. Proto neváhejte a kromě praktických skříněk si sem pořiďte také různé boxy, lavice či stoličky s vnitřním prostorem nebo úložné vaky a koše. Když to vše navíc bude ladit hezky dohromady, bude výsledný efekt dokonalý.

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Dřevěný nábytek s perforacemi a mezerami působí vzdušným dojmem, navíc skutečně dýchá a zabraňuje vzniku plísníFoto: XLMX obchodní s.r.o.

Zkrášlující prvky

Koupelna se dá zabydlet spoustou věcí, které působí jako dekorace, ale zároveň plní užitnou funkci. Ať už jsou to doplňky v podobě kelímků na kartáčky, nebo dávkovačů mýdla, ale také košíky na drobnosti či stolička na odkládání ručníků. Krásně vypadají i nápadité designové obaly na kosmetiku. Nebojte se zkrátka k této místnosti přistupovat jako ke každé jiné. Pokud máte v koupelně okno, můžete použít dokonce i pokojové rostliny, které mají rády vzdušnou vlhkost (např. dracenu, ledviník či toulcovku). Samotné chvíle relaxu si pak nezapomeňte zpříjemnit svíčkami a vonnými oleji. Odteď už budete odcházet ze své koupelny jako znovuzrození!

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Nebojte se pracovat s doplňky a dekoracemi. Vaše koupelna díky nim ožije a rozzáří seFoto: XLMX obchodní s.r.o.

Náš tip: Relaxační svíčky si zvládnete vyrobit i doma. Návod najdete na https://www.moebelix.cz/c/levandulove-svicky-diy

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Domácí svíčky s vůní levandule a antistresovými účinky pozvednou váš zážitek na novou úroveňFoto: XLMX obchodní s.r.o.

Reklama

Načítám