Hlavní obsah

Trendy koupelna? Barevná!

Foto: Jika

Koupelna by na vás měla působit veseleFoto: Jika

Reklama

V jednoduchosti je krása, ale kdyby tento článek psala teta Kateřina ze Saturnina, jistě by dodala: čeho je moc, toho je příliš. A podobný názor zřejmě mají i výrobci koupelnového zařízení. Svědčí o tom novinky, které právě uvádějí na trh.

Článek

Barevné, veselé, ale zároveň také praktické a technicky na úrovni, takové jsou koupelnové novinky, které se právě objevují na trhu. Pozor, neměly bychom se nechat ukolébat jen krásnými dvířky, ale také musíme pamatovat na praktičnost a technickou dokonalost.

Do koupelny je proto dobré volit závěsný nábytek, pod nímž jednoduše uklidíme a také si u něj můžeme volit výšku, která nám nejlépe vyhovuje. Nejen v kuchyni, ale i v koupelně jsou zásuvky vybaveny speciální vodicí lištou. Snadno je tak vytáhneme celé a máme ke všem uloženým věcem dobrý přístup. Oceníme i mechanismus automatického dovírání, díky němuž nezůstávají zásuvky ani skříňky pootevřené, a tak nám dovnitř omylem nenateče, nenapadá pudr ani další špína.

Foto: Nova

Barevný a pohodlný nábytek Roca KhromaFoto: Nova

Záchod měkký jako křeslo

Ve čtyřech výrazných barvách se vyrábí nová série nábytku Roca Khroma. Ačkoli barvy zaujmou snad úplně každého, její originalita je ale někde jinde - v sedátkách toalet a bidetů. Ty jsou totiž vyrobené z nového materiálu Soft Texture, který je měkký a příjemný na dotek třeba jako čalouněná židle. Toaletu tak lze využít nejen ke svému původnímu účelu, ale třeba také jako křesílko, když dáváme pozor třeba na koupající se děti.

Koupelna jako dělaná pro ženy

Malinová barva a květinové dekorace zdobí novou kolekci La Belle, tedy Krásná od společnost Villeroy & Boch. Ta byla navržena ve stylu dámských budoárů a kromě klasického koupelnového zařízení obsahuje také například stylový toaletní stolek se zásuvkou a integrovaným světelným rámečkem, který nabízí rovnoměrní bílé osvětlení, které je ideální pro líčení.

Ve stylu Barbie

Firma Laufen uvádí na trh koupelnový nábytek v různých barevných kombinacích černé, bílé a růžové. Je doplněna originálními bateriemi a dalšími speciálními doplňky, mezi které patří například růžová zátka do umyvadla, barevná WC sedátka a podobně.

Foto: Polysan

Vana Samara je určená pro relax ve dvouFoto: Polysan

Relaxace pro dva

Nejlepší odpočinek je ve vodě, tak proč si ho nedopřát ve dvou? Jako dělaná je k tomu vana Samara od Polysanu, která svým tvarem může připomínat srdce. K mání je přitom jak v klasickém provedení, tak si ji lze pořídit s hydromasážním systémem. I když se na první pohled může zdát velká, vejde se i do malých koupelen, neboť se dá přisadit jednou stranou ke stěně.

Pro prakticky založené

Kdo patří do kategorie praktických lidí, kteří na barvu moc nedají a ani se nechystají rekonstruovat koupelnu, může si pořídit třeba krycí desku na vanu od Kaldewei. Ta je určená na ocelové vany o velikosti 180 x 80 a 190 x 90 centimetrů. Má ručně šité čalounění, které je samozřejmě voduodpuzující a díky náplni z pěnové hmoty i měkké. Že nevíte, proč byste měly měnit vanu na lehátko? Ale desku lze využít i jinak. Je skládací, proto z ní vytvoříme i stolek na knížku, když si chceme ve vaně číst, nahradí i přebalovací pult nebo ji lze využít na sušení jemného prádla, které má schnout rozložené.

Milé dámy, stále se vám líbí růžová a kytičky, jen si takový nábytek nechcete pořídit, abyste nebyly označené za kýčařky? Koupelna patří k našim intimním místům, a proto tady nikomu vadit nemůžou!

Reklama

Související témata:

Načítám