Hlavní obsah

Krásná pleť na počkání: Jak ji rychle vylepšit?

Foto: Thinkstock

Jak se tváříte na svoji tvář v zrcadle?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačí jeden pohled do zrcadla, a máte po náladě. Skoro to vypadá, jako by vaše pleť začala stávkovat. Pupínky, ucpané póry, vyprahlá místa nebo nedostatek jasu. Jak rychle vrátit tvářičce její vrcholovou formu? Vyzkoušejte našich pět osvědčených kroků, a uvidíte, že bude jako vyměněná!

Článek

Zkuste se nejprve zamyslet nad tím, proč by se vám mohla pokožka takhle mstít. Nezapomněly jste ji v posledních dnech poctivě odličovat? Nešidily jste ji nedostatečnou péčí? Nestrávily jste večer v zakouřeném baru? A jak jste na tom s únavou nebo stresem?

Než se pustíte do našich pěti kroků, zaměřte se i na to, co konkrétně je s vaší pletí špatně. Pokud jsou to běžné projevy, směle pokračujte. Jestliže ale na pokožce objevíte vyrážku, krupičku nebo další nezvyklé jevy, zamiřte raději k dermatologovi a omezte se na používání jemného odličovadla (micelární roztok Sensibio H2O, Bioderma, 345 korun) a krému pro citlivělou pleť (Hydreane Légere, La Roche-Posay, 246 korun).

Následující postup můžete samozřejmě praktikovat i preventivně, uchýlit byste se k němu měly jednou týdně nebo ob týden.

1. krok – 100% vyčištění

Začněte od základů. K čištění přistupujte zodpovědněji než kdy jindy. O tom, že opláchnutní gelem rozhodně nestačí, jste se mohly dočíst ve článku Odličte se. Správně!. Začněte odstraněním make-upu (Dvoufázová odličovací emulze, Ryor, 101 korun) a pokračujte čisticím přípravkem podle typu pleti (pro všechny typy je skvělá Čisticí pěna N° 1, Alcina, 350 korun). Poté můžete využít geniálního pomocníka, který vás zbaví každičké nečistoty – čisticího krému Dr. Hauschka (50 ml za 346 korun nebo na pár použití 10 ml za 84 korun). Ten se smíchá v dlaních s trochou vody a vzniklá kašička se vtiskává do tváře. Postupuje ze shora dolů a ze středu ven. U umyvadla sice strávíte více času než jindy, ale výsledek bude stát opravdu za to.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Alcina 350 Kč, Dr. Hauschka 346 Kč, Ryor 101 KčFoto: archiv firem

2. krok – vyhlazení

Pokud chcete pokožce dodat nový příval energie a jasu, neobejdete se bez jemného pleťového peelingu. Odumřelých buněk vás spolehlivě zbaví 7 Day Scrub Cream (Clinique, 650 korun) nebo Polishing Peel Skin Refinisher (Nu Skin, 977 korun), obsahující dýňové enzymy. Máte „obroušeno"? Tak jdeme dál.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Clinique 650 Kč, Nu Skin 977 KčFoto: archiv firem

3. krok – maskování

4. krok – příprava na vitaminovou nálož

Než se vrhnete na nanášení závěrečné tečky, zkuste vaši pleť trochu prohřát. Zapomeňte přitom na klasické napařování, které se doporučovalo dříve, to totiž nemusí sednout všem, a pokud máte potíže s rozšířenými žilkami nebo póry, mohly byste si spíše uškodit. Bohatě postačí, když ručník namočíte do co nejteplejší vody, vyždímáte a přitisknete na chvilku na tvář. Pokožku tak prokrvíte a šikovně ji připravíte na nanášení krému.

5. krok – zázraky v lahvičkách

Jestliže je na tom vaše pleť bídně, těžko ji zachrání běžný krém. Vyměňte ho pro tentokrát za něco účinnějšího. Nejlepší výsledky mají krémy s AHA kyselinami (o nich více ve článku Zázrak pro vaši pleť? AHA kyseliny!), ale pozor, v létě je používejte výhradně na noc nebo v kombinaci se silným UV faktorem. Děkovat budete i zinku, který má schopnost regenerovat pleť (Zinková emulze Miraclean, 120 korun) nebo kapslím vitaminu C (Monoderma C10, 456 korun), která je ideální na příznaky stárnutí a pigmentové skvrny.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Miraclean 120 Kč, Monoderma C10 456 KčFoto: archiv firem

A jaký je váš zaručený recept na rychle zrozenou krásnou pokožku? Budeme se těšit na vaše tipy!

Reklama

Související témata:

Načítám