Hlavní obsah

Krásné zápraží i stůl: Vyrobte si dekorace z dýní!

Foto: Martin Římánek

Z dýně si můžete vyrobit krásnou dekoraci. Ukážeme vám, jak na ně!Foto: Martin Římánek

Reklama

K podzimu dýně prostě patří. Můžete z nich udělat nejen skvělou polévku nebo koláč, ale i dekorace, které budou vašemu interiéru slušet. Tady jsou!

Článek

Dekorace z dýní jsou velmi efektní, čili nepřehlédnutelné. Současně je však zvládne vyrobit opravdu každý. Jak na to, vám ukáže florista Zbyněk Rulíšek, který speciálně pro vás vymyslel kompozice ze surovin, které jsou dostupné skoro na každé zahrádce, nebo zcela jistě v každém květinářství. I postupy zvolil tak, aby je zvládl i pravý amatér. Čili dost výmluv, a pusťte se tentokrát do toho s námi.

Pro ty, kteří by chtěli použít vydlabanou dýni jako ozdobu do interiéru, máme malé varování - v teple se začne brzy kazit, pouštět poměrně nevábně vonící šťávu a lákat octomilky. Proto využijte raději variantu z celých ozdobných dýní.

A pokud jste na výrobu dekorací nakoupili dýní víc a chcete je zpracovat i v kuchyni, můžete využít recepty z článku Dýně 3x jinak: S kuřetem, pečená s bramborami i směs na topinky nebo Rychlovky do 30 minut: Bleskové těstoviny s dýňovou omáčkou.

Zdobíte svůj byt či dům dýněmi? Napište nám, nebo vložte fotografii do naší speciální galerie zde!

Děkujeme za spolupráci síti květinářství Belles Fleurs.

Reklama

Související témata:

Načítám