Hlavní obsah

Krásné zdobení dortů 5x jinak. Naučte se ho

Foto: David Kadlec

Že ty dorty vypadají báječně? Nejsou tak složité!Foto: David Kadlec

Reklama

Žádný máslový krém, hutné náplně ani zahrada růží, které dříve zaplavovaly dorty. Dnes jsou v kurzu hrátky s cukrovou hmotou, čokoládou a fondánem! Sháníte tipy, jak originálně, moderně, a přitom jednoduše ozdobit dort? S našimi pěti úžasnými tipy nešlápnete vedle!

Článek

Jestli občas procházíte s otevřenou pusou kolem cukrárny a žasnete nad tím, jak jsou ty dorty elegantní a krásné, prozradíme vám dnes jedno doslova sladké tajemství – nejsou až tak složité!. Stačí mít jen trochu šikovné ruce a vědět, jak na to. Podle našeho videa s čokoládovými i cukrovými tipy to doma hravě zvládnete. Užívejte si pohled na ladné ruce cukrářky Kristýny Szekérové a přiučte se.

Cukrovou hmotu (K2 nebo třeba chocoflex) pořídíte v pražských cukrářských pořebách Fiala nebo v internetových obchodech. Cena za kilogram se pohybuje okolo 150 korun. Při zdobení dortů se jí dává přednost nejen kvůli ceně, ale také proto, že je čistě bílá - z marcipánu sněhově bílý dort neuděláte. V cukrářských potřebách samozřejmě seženete jak kostici na zdobení, speciální hladítko, tak reliéfní podložku na válení (cena okolo 500 korun).

Pokud dáte prostor vlastní fantazii a rozhodnete se na dort cukrovou hmotou malovat, stačí ji nechat v hrníčku v mikrovlnce rozehřát a poté jí naplnit zdobicí sáček, podobně jako při dekoraci perníčků.

Co se týče čokoládové polevy, bohatě vám postačí klasická čokoláda na vaření, kterou rozpustíte a necháte při pokojové teplotě ztuhnout (pokud tedy nejsou venku čtyřicítky). Ale pozor, když byste ji dali do mrazáku, popraská!

Jaké dorty máte nejraději v létě vy? Jaké bylo nejkrásnější zdobení, co jste kdy viděli? A chtěli byste, abychom natočili video o tom, jak vytvarovat z marcipánu oblíbené kreslené postavičky, nebo se vám na dortech nelíbí? Přidávejte názory do diskuse a podívejte se i na naše další sladké tipytřeba dva dětské dorty nebo moučníky s třešněmi.

Moc děkujeme za spolupráci a ukázku Erhartově cukrárně v Praze.

Vizáž: Ilona Rubešová (Surface Make-up)

Reklama

Načítám