Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Někdy je potíž skloubit vyváženou stravu s požadavky na moderní kuchyni, ale v případě burgerů nemusíte zůstávat jen u rychlého občerstvení a hovězího! Připravte si doma luxusní krevetové burgery s pikantní omáčkou.

35 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g krevet
    2
  • 3 plátky světlého toastového chleba
    1
    7
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžíce majonézy
    3
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka chilli
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
K podávání
  • 1 lžíce majonézy
    3
  • 1 lžíce bílého jogurtu
    7
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 ks housky
    1
  • 1/2 hlávky listového salátu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Krevety s chlebem nahrubo rozmixujte, smíchejte s nasekanou cibulkou, vajíčkem, majonézou, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, špetkou chilli a solí. Nechte alespoň půl hodiny v chladu odstát, a poté tvarujte burgery a smažte z obou stran dozlatova.

02.

Mezitím si připravte dresink z majonézy a jogurtu a ochuťte ho prolisovaným česnekem, citronem, paprikou, kečupem, solí a pepřem. Na housky rozdělte salát, burgery a dresink a podávejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 162,79 kJ
Bílkoviny23,19 g
Tuky25,96 g
Sacharidy47,15 g
Sůl2,58 g
SAFA4,46 g
Vláknina3 g
Cukry3,31 g
Související témata:

Načítám