Hlavní obsah
3,3
(6)
Foto: Kojin, Shutterstock.com

Foto: Kojin, Shutterstock.com

Když se řekne krupička, většině z nás se asi vybaví dětství a krupicová kaše. Ta má sice také své kouzlo, ale dneska se podíváme na jiný dezert, ve kterém hraje hlavní roli.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 ks vejce
  • 100 g pšeničné krupice
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrnek čerstvého ovoce
Článek

Postup

01.

Z tvarohu, cukru, vajíčka, krupice a špetky soli vymíchejte husté těsto. Nejprve uvařte 1 nok na zkoušku – lžící odkrojte kousek těsta do osolené vroucí vody a asi 5 minut povařte – pokud se nok rozpadá, přidejte ještě krupici. Myslete ale na to, že čím méně krupice dáte, tím budou noky nadýchanější! No hotových nočkách nechte rozpustit lžíci másla.

02.

Mezitím ohřejte, oslaďte a vidličkou trochu rozmačkejte ovoce k zalití. Volba je na vás. Hodí se borůvky, maliny i jahody.

03.

Noky dejte na talíř a přelijte je ovocnou omáčkou. Můžete je ještě dochutit kysanou smetanou.

Pokud vám borůvky ještě zbudou, upečte křehký a voňavý koláč jako od babičky.

Reklama

Související témata:

Načítám