Hlavní obsah

Které účesy a barvy vlasů budou na jaře in?

Foto: Schwarzkopf Professional

Ukázka z kolekce Essential Looks FLUX pro jaro/létoFoto: Schwarzkopf Professional

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete se pochlubit novým účesem, a stále nevíte, kterou cestou se vydat? Nápovědu můžete objevit mezi vlasovými trendy pro letošní jaro/léto. Následující sestřihy a barvy pro vás naservírovala kadeřnická elita. Divočinu na hranici nositelnosti nečekejte, letošní trendy se nesou ve znamení přirozenosti.

Článek

Stejně jako v módě se i ve světě kadeřníků vždy napjatě očekává představení nových vlasových trendů. Ty pro letošní jaro a léto už byly prozrazeny. Zajímá vás, které sestřihy, barvy a úpravy vlasů budou v kurzu? Tady je malá ochutnávka.

Hlavně přirozeně!

Přemýšlíte, kterým střihem byste mohly oslnit? Zapomeňte na složité účesy, kvůli kterým musíte ráno vstávat o hodinu dříve. „Letošním trendem číslo jedna je rozhodně přirozenost, nekomplikovaně ženské a čisté linie,“ říká style director salonu Toni & Guy Vojtěch Zábranský. Ideální jsou podle něj účesy, které respektují přirozený pohyb vlasů a působí mírně ledabyle. „K této ódě na přírodu je pochopitelně nutné udržovat zdravé vlasy, protože jen ty umožní nezbytný přirozený lesk. Pro svěžest a čistotu jarních účesů se dokonale hodí přípravky ze série label.m Organic Orange Blossom nebo Organic Lemon Grass,“ dodává.

Ledabylými volnými vlnami často okouzluje i herečka Kate Hudson. Zajímá vás, jak je vykouzlit? Podívejte se na epizodu z pořadu New You televize Stream.cz. Uvidíte na něm přesný postup krok za krokem!

Jestli půjdete do krátké, nebo dlouhé délky, je jen na vás. Nicméně krátké účesy jsou stále oblíbenější, takže pokud si na ně už nějakou dobu „brousíte zuby“, zkuste je. Trendy jsou zejména hladké, žensky působící sestřihy. „Asymetrie, která bodovala v minulém roce, je trochu upozaděna. S jarními trendy skvěle souzní i měkké vlny, takže pokud se vám přirozeně vlní vlasy, zapomeňte na žehličku, a naopak jejich strukturu podpořte. Vyzkoušet můžete přípravek Total Result Curl od Matrixu nebo pěnu Boost Bounds od Welly,“ radí kadeřnice Šárka Almanová. Pomoci vám může také článek 5 tipů, jak si doma navlnit vlasy.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Z přehlídek Versace a Soniya RykielFoto: archiv firem

Foto: Nivea a Schwarzkopf Professional

Na foto (zleva): Vanilkové mikádo a lehké vlnyFoto: Nivea a Schwarzkopf Professional

Foto: Schwarzkopf Professional a Toni & Guy

Na foto (zleva): Hladké mikádo a inspirace pro dlouhovláskyFoto: Schwarzkopf Professional a Toni & Guy

Foto: archiv firmy

Z kolekce Luxe asociace kadeřníků Haute Coiffure FrançaiseFoto: archiv firmy

Foto: Haute Coiffure Francaise

Módní sestřihy pro jaro/léto 2012 tvořili špičkoví kadeřníciFoto: Haute Coiffure Francaise

Foto: Haute Coiffure Francaise

Trendy se nesou ve znamení jednoduchosti a ženskostiFoto: Haute Coiffure Francaise

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): Organic Orange Blossom Conditioner (label.m, 550 Kč), Organic Lemongrass Shampoo (label.m, 550 Kč)Foto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Total Result Curl (Matrix, 229 Kč), Boost Bounds (Wella, 334 Kč)Foto: archiv firem

Top styling: mokrý efekt

Co se týče úpravy vlasů, nejžhavějším trendem sezony se určitě staly vlasy s takzvaným mokrým efektem. Pokud byste si ho chtěly vytvořit i vy, vyzkoušejte postup kreativního konzultanta značky Redken, Guida, který se podílel i na účesech modelek na módních přehlídkách pro jaro/léto 2012. Jeho tajemství nespočívá v tuně gelu!

Look z přehlídky značky Alberta Ferretti vytvoříte tak, že při foukání vlasů použijete přípravek Argan 6 (Redken, 700 Kč), vlasy rozdělíte na pěšinku a konečky natočíte tak, aby byla vaše hříva mírně zvlněná. Poté už jen účes přestříkáte leskem Shine Flash 02 (Redken, 650 Kč). Konečky vezměte rovnou dvakrát.

Nízko položený culík z přehlídky Diesel byl inspirován francouzskými dívčími účesy z 80 let. Dosáhnete ho poměrně jednoduše. „Vlasy navlhčete a od kořínků až po konečky do nich naneste objemovou pěnu. Vlasy promačkejte, abyste vytvořily vlnitou strukturu a stáhněte do nízkého culíku. Vynechejte pár pramenů kolem obličeje a přestříkejte leskem Shine Flash 02,“ popisuje Guido. Že vás tento trend nebere? Zkuste si zaplést originální copy. Tady jsou hned tři a pěkně krok za krokem.

Foto: Redken

Na foto (zleva): Mokrý efekt na přehlídkách Alberta Ferretti a DieselFoto: Redken

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): All Soft Argan 6 (Redken, 700 Kč), Shine Flash 02 (Redken, 650 Kč)Foto: archiv firem

Trendy barvy

Kadeřníci se shodují na jednom, nepřirozeně zesvětlené vlasy a stejně tak i nápadné melíry jsou mimo. „Do popředí se naopak dostávají přirozené, a zejména teplé odstíny,“ říká kadeřnice Markéta Brocková ze salonu Klier. To ale neznamená, že by si kadeřníci rádi nepohrávali s kombinacemi více odstínů. Přechody ale musí být plynulé a neviditelné. „Jemně probarvené plochy v podobných odstínech podtrhují vrstvení a mnohotvárnost, účes působí svěže, nosí se příjemně a přirozeně,“ říká Vojtěch Zábranský.

A co trendy barvy na vlasy? „Blondýnky se mohou těšit na smetanové základy s tónovanými přechody a plochami broskvové s nádechem whisky nebo stylové růžové. Co se týče brunet, bodují studené sépiové základy s tóny červené, rezavé nebo terakotové v koncích vlasů. Rusovlásky mohou uvážit růžovou s červeným základem, doplněnou plochami a barevnými konci v červených tónech,“ popisuje style director salonu Toni & Guy.

Foto: L'Oréal Professionnel

Na foto (zleva): Nové barvy DiaLight a DiaRichesseFoto: L'Oréal Professionnel

Foto: Schwarzkopf Professional a Toni & Guy

Na foto (zleva): Na své si přijdou i zrzkyFoto: Schwarzkopf Professional a Toni & Guy

Foto: Toni & Guy

Na foto (zleva): Trendem jsou přirozené odstíny a barevné tónováníFoto: Toni & Guy

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): Světlé odstíny v podání Schwarzkopf ProfessionalFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Z nové kolekce barev značky L'Oréal ProfessionnelFoto: archiv firmy

Foto: L'Oréal Professionnel

Jemné barevné přechody jsou na rozdíl od melírů trendyFoto: L'Oréal Professionnel

Které účesy a barvy baví vás? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám