Hlavní obsah

Kvíz: Ovládáte kuchařské minimum? Jak udělat jíšku a co je to konfitování

Foto: S_L, Shutterstock.com

Foto: S_L, Shutterstock.com

Patříte mezi ty, co dobře uvaří nanejvýš polévku z pytlíku, nebo o svých kuchařských dovednostech nemáte pochyb? V kvízu pro všechny (neprofesionální) kuchaře si ověříte, jak se orientujete v základních kulinářských postupech a názvech.

Článek

Možná nejste kuchaři z povolání, ale v kuchyni jste si už odvařili pěknou řádku hodin. V kulinářských postupech, praktických surovinách i nezbytném náčiní se proto vyznáte s jistotou mistra. Nebo ne? Ověřte si to v testu.

1/10
Jíška neboli zásmažka se používá především k zahuštění omáček a polévek. Ze kterých dvou surovin se běžně připravuje?
Načítám další otázku.

Zkuste také test pro gurmány, ve kterém zjistíte, jak se vyznáte v populárních cizokrajných pokrmech.

Načítám